MedLife continua programele de invatare pentru medicii din cadrul grupului prin organizarea unui masterclass in chirurgie ortopedica la Spitalul Humanitas din Cluj

Actualizat: 25 Martie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• Aproximativ 40 de medici din cadrul Grupului MedLife, dar si din alte institutii de stat sau private, au aprofundat tehnici de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior, in cadrul sesiunilor sustinute de experti din Romania si din strainatate.
• De-a lungul celor 2 zile de masterclass, au fost prezentate 6 tehnici diferite de reconstructie, in cadrul a 14 interventii chirurgicale transmise LIVE.
• Pentru pacienti, consolidarea expertizei in ortopedie se traduce prin acces la tratamente complexe si inovatoare, rezultate chirurgicale mai bune, recuperare mai rapida si siguranta sporita.
• MedLife va continua sa sustina excelenta medicala in randul medicilor buni din cadrul Grupului si nu numai, prin programe constante de invatare si consolidare a cunostintelor si expertizei medicale.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, continua sa isi sustina medicii in procesul de perfectionare si supraspecializare in diverse arii medicale de interes, prin intermediul hub-ului de inovare si invatare continua, dezvoltat in 2023. Pe 21 si 22 martie operatorul medical a organizat un nou masterclass, dedicat chirurgilor ortopezi, pe tema reconstructiei ligamentului incrucisat anterior.

Coordonat de Dr. Melinte Razvan, Medic Primar Ortopedie – Traumatologie, evenimentul a avut loc in cadrul Spitalului MedLife Humanitas din Cluj si a constat in prezentarea si demonstrarea a 6 tehnici diferite de reconstructie, in cadrul a 14 interventii chirurgicale transmise live.

In ultimii ani, specialistii au observat o crestere notabila a interventiilor de reconstructie a ligamentelor, in paralel cu cresterea leziunilor legate de sport. Succesul acestei interventii chirurgicale poate fi obtinut prin diferite tehnici, alegerea lor fiind realizata in functie de factori precum starea pacientului, natura rupturii si filosofia individuala a chirurgului. Construirea unei perspective bine informate asupra acestor tehnici necesita expunerea la un numar semnificativ de interventii.

Tocmai de aceea, prin organizarea masterclass-ului din Cluj, MedLife si-a propus sa ofere medicilor o perspectiva cuprinzatoare si de ultima ora asupra procesului de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior. Evenimentul a reunit aproximativ 40 de medici din cadrul Grupului, dar si din mediul de stat si privat, care, alaturi de experti din tara si din strainatate, au explorat cele mai recente si eficiente tehnici in domeniu.

„Suntem dedicati misiunii noastre de a oferi un act medical de cea mai buna caliate, motiv pentru care continuam sa le oferim medicilor nostri cadrul potrivit pentru familiarizarea cu cele mai avansate tehnici medicale si perfectionarea acestora, in beneficiul pacientilor nostri. In cadrul masterclass-ului de la Spitalul Humanitas din Cluj medici din intreaga tara au reusit sa descopere si sa aprofundeze cele mai noi practici si tehnologii in domeniul ortopediei, utilizate la nivel mondial, pe care le vor putea aplica ulterior in unitatile in care profeseaza”, a declarat Dr. Larisa Chiriac, Director Medical MedLife Group.


Noi perspective in reconstructia ligamentului incrucisat anterior
Masterclass-ul a fost o experienta chirurgicala captivanta, in direct, precum si cu participare in sala de operatie, si a oferit participantilor o intelegere cuprinzatoare a celor mai recente abordari de reconstructie a ligamentelor, echipand participantii cu informatii valoroase pentru a-si imbunatati abilitatile chirurgicale si procesele de luare a deciziilor.

Pentru pacienti, consolidarea expertizei in ortopedie se traduce prin acces la tratamente complexe si inovatoare, rezultate chirurgicale mai bune, recuperare mai rapida si siguranta sporita, contribuind astfel la sanatatea si mobilitatea optima a sistemului locomotor.

„Evenimentul nostru reprezinta un pas semnificativ in avansul practicii chirurgicale ortopedice din Romania. Prin intermediul acestui masterclass, ne-am propus sa facilitam introducerea celor mai recente si eficiente tehnici ortopedice de la nivel mondial in arsenalul de tratamente disponibile in tara, contribuind la imbunatatirea rezultatelor chirurgicale si a recuperarii pacientilor nostri. Medicii buni sunt intr-un contiuu proces de invatare, de aceea ne dorim sa stimulam si sa incurajam cadrele medicale sa isi perfectioneze abilitatile si sa aspire constant la excelenta in ingrijirea pacientilor", a declarat Dr.Melinte Razvan.

Strategia MedLife de a sustine constant segmentul de educatie medicala, atat pentru medicii din cadrul Grupului, cat si pentru cadrele medicale din unitatile externe, va continua si lunile urmatoare cu noi sesiuni. De altfel, anul trecut, liderul pietei de servicii medicale private din Romania a organizat si sustinut peste 20 de evenimente medicale, la care au participat, in total, aproximativ 12.000 de medici.

***
Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece Proceduri comune pentru durerile din artrita gatului Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Analize si investigatii de rutina. Medicii MedLife explica ce trebuie sa faci ca sa stii ca esti bine Teste de screening pentru femei. Medicii MedLife explica ce investigatii ginecologice sunt recomandate femeilor anual Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral EMC - medici de familie in Programul de diabet Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Infectia micotica (micoza) Cum ne putem feri de infectiile din spital? Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital