Maternitatea MedLife Polisano aniverseaza 10 ani de activitate, timp in care au fost adusi pe lume peste 6000 de bebelusi

Actualizat: 31 Martie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Maternitatea MedLife Polisano, singurul centru privat de nasteri din Sibiu si unul dintre cele mai apreciate la nivel national, implineste luna aceasta 10 de activitate, in acest interval fiind adusi pe lume 6250 de bebelusi. Viitoarele mamici aleg Maternitatea MedLife Polisano atat pentru expertiza echipei medicale, formata astazi din circa 50 de medici si asistenti, cat si pentru grija si empatia cu care personalul medical si auxiliar completeaza experienta nasterii. De altfel, peste 500 de mamici au optat sa nasca in cadrul maternitatii private din Sibiu de doua sau chiar de mai multe ori.

Aniversarea a fost marcata de echipa maternitatii in cadrul unui eveniment la care au participat medici, mamici, dar si viitori parinti. Invitati speciali la eveniment au fost Nicolle Stanese, care a povestit despre experienta nasterii in cadrul MedLife Polisano, Casiana Cotofana – health coach, stefania Samarghitan – consultant in alaptare acreditat IBCLC, dar si un baietel de nota 10, primul copil nascut in maternitatea privata din Sibiu.

Cei 10 ani de activitate ai Maternitatii MedLife Polisano inseamna, de fapt, 10 ani de noi inceputuri, de visuri implinite si de speranta. in tot acest timp am dezvoltat o echipa implicata, dornica sa puna la dispozitia viitoarelor mamici intreaga experienta profesionala si tot sportul emotional pentru a asigura nasterea in cele mai bune conditii. Le multumim mamelor care ne-au ales pentru acest moment important din viata lor, dar si intregului personal al maternitatii pentru grija acordata mamicilor si celor peste 6000 de copii adusi pe lume”, a declarat Stefan Lungu, Manager MedLife Polisano Sibiu.

Avantajul unei maternitati integrate intr-un spital multidisciplinar: patalogii complexe, gestionate cu succes

Nasterea in Maternitatea MedLife Polisano este definita de expertiza medicala si de serviciile oferite la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Pacientele au la dispozitie servicii medicale cu acces continuu si aparatura de ultima generatie in salile de travaliu si de operatii atat pe sectiile de obstetrica-ginecologie si neonatologie, cat si in departamentul ATI.

Avand avantajul excelentei medicale in cadrul spitalului multidisciplinar MedLife Polisano, de-a lungul timpului au fost gestionate cu succes numeroase cazuri complexe, atat la femei insarcinate, cat si la nou-nascuti. Printre ele se regasesc gravide cu forme severe de trombofilie care au dezvoltat complicatii tratate multidisciplinar, gravida cu hernie de disc operata de echipa de neurochirurgie in timpul sarcinii, cu monitorizarea continua a echipei de obstetrica, sau o gravida cu stop cardiorespirator in timpul operatiei de cezariana, care a fost resuscitata cu succes.

Totodata, profesionalismul medicilor de top a avut un rol important in cazul copiilor nascuti prematur sau al celor cu afectiuni congenitale. Printre ei se numara si doi nou-nascuti cu spina bifida, o anomalie congenitala a coloanei vertebrale, care au fost operati cu succes imediat dupa nastere.

Performanta medicala, completata de grija pentru mama si copil

Dincolo de intreaga experienta profesionala, personalul medical si auxiliar al maternitatii vine in sprijinul viitoarelor mamici cu toata grija, blandetea si dedicarea de care au nevoie pentru a transforma momentul nasterii in cea mai frumoasa experienta.

Din 2015, Maternitatea MedLife Polisano detine titlul de “Maternitate prieten al copilului”, ca urmare a indeplinirii criteriilor impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceasta certificare reflecta preocuparea continua pentru asigurarea contactului skin-to-skin intre mama si nou-nascut imediat dupa nastere, cunoscut sub conceptul de “Ora Magica“, promovarea alaptarii si initierea precoce a alaptarii imediat dupa nastere.

De grija si empatia echipei MedLife Polisano au beneficiat si 4 refugiate ucrainene, care au nascut in conditii de siguranta la sute de kilometri de casa. Printre ele se numara si Kateryna, care nascut o fetita perfect sanatoasa la nici doua luni de la izbucnirea razboiului, dar si o femeie din Ucraina care a adus pe lume cel de-al 14-lea copil al sau.

Rezumand cei 10 ani de activitate, Maternitatea MedLife Polisano inseamna:
• 6.250 bebelusi adusi pe lume cu grija si empatie.
• 550 de mamici au avut doua sau mai multe nasteri in cadrul maternitatii.
• 4 copii cu origini ucrainene, ale caror mame au fugit din calea razboiului, s-au nascut in ultimul an la MedLife Polisano.
• Zeci de cazuri cu patologii severe, atat la gravide, cat si la nou-nascuti, rezolvate cu succes.
• O echipa dedicata formata astazi din aproape 50 medici, asistenti si personal auxiliar.


Citeste si despre:

Fitness (exercitii pentru o conditie fizica buna) Aspecte ale identitatii si anxietatii in adolescenta Cele mai ciudate alergii Metodologia pentru aplicarea OG nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Bolile sistemice determinate de infectiile orale Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania Denervarea arterelor renale, o procedura minim invaziva pentru controlul hipertensiunii arteriale rezistente la tratament Amniocenteza – metoda invaziva de diagnostic Cum poti sa faci o femeie fericita? Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta Dr. Alina Oprescu, cardiolog pediatru: Sindromul inflamator multisistemic (PIMS) poate aparea la copii si la 2-3 luni dupa infectia cu COVID-19 Ablatii cu radiofrecventa pentru flutterul atrial, la Constanta. Premiera medicala a avut loc la ARES, in Spitalul Judetean