Indragita actrita Cristina Stamate a fost operata cu succes pe cord deschis la spitalul SANADOR

Actualizat: 26 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cunoscuta actrita Cristina Stamate, in varsta de 68 de ani, a suferit in cursul saptamanii trecute o interventie chirugicala deosebit de complexa pe cord deschis.

Operatia a durat 6 ore si a fost realizata de catre o echipa chirurgicala condusa de Conf. Univ. Dr. Horatiu MOLDOVAN, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara, in cadrul spitalului SANADOR.

Actrita suferea de insuficienta mitrala si cardiopatie ischemica, afectiuni grave ale inimii. Insuficienta mitrala este un defect de inchidere a valvulei mitrale, care consta in trecerea anormala a sangelui din ventriculul stang in atriul stang in timpul sistolei, ca urmare a inchiderii incomplete a orificiului mitral.

Cardiopatia ischemica este una dintre cele mai intalnite boli ale inimii si printre principalele cauze de deces la adulti.

Aceasta este cauzata de reducerea fluxului sangvin si, implicit, a aportului de oxigen la nivel miocardic si se produce din cauza ingustarii sau chiar obstructiei complete a arterelor coronare mari, prin formarea in interiorul peretilor lor a placii aterosclerotice.

Interventia chirurgicala a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza din pyrolite carbon de tip MEDTRONIC si montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muschiului cardiac.

Operatia, cu un grad de complexitate ridicat, a presupus utilizarea circulatiei extracorporeale. Intreaga procedura a decurs normal, iar starea de sanatatea a pacientei este una buna.

Echipa medicala care a realizat aceasta operatie a fost condusa de Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara a spitalului SANADOR, Doctor in stiinte medicale, membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.

Anestezia si ingrijirea postoperatorie in terapie intensiva a fost condusa de Dr. Mihaela Craciun, medic primar ATI – sefa departamentului de TICC, iar evaluarea si pregatirea preoperatorie a fost asigurata de Dr. Daniela Popescu, medic primar Cardiologie.

Doamna Cristina Stamate a fost internata la noi cu diagnosticul de insuficienta mitrala severa si angina pectorala prin leziuni tricoronariene. Interventia efectuata fost una deosebit de complexa, insa a decurs cu succes, iar momentan pacienta se afla in recuperare, in sectia de terapie intensiva. Avand in vedere evolutia favorabila a starii dansei de sanatate, suntem increzatori ca in cel mai scurt timp va putea fi transferata intr-un salon normal. Rezolvarea acestui caz medical nu ar fi fost posibila fara aparatura performanta de care dispunem si a experientei echipei medicale multidisciplinare care s-a ocupat de acest caz.” a declarat Conf. Univ. Dr. Horatiu MOLDOVAN.

Interventia chirugicala a fost realizata in cadrul sectiei de Chirurgie Cardiovasculara a celui mai mare spital multidisciplinar privat, una dintre cele mai moderne din sistemul medical din Romania, care beneficiaza de echipamente de ultima generatie si de cea mai inalta performanta.

Acestea permit realizarea unor proceduri chirurgicale de mare complexitate, care acopera toata gama afectiunilor cardiace si vasculare din patologia adultului. Departamentul este de asemenea conectat cu sectia de Anestezie Terapie Intensiva Cardiaca, dotata pentru a face fata oricarei interventii chirurgicale, fiind a treia ca marime din Bucuresti.

Despre SANADOR:
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, un laborator de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara.


Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 de paturi, spitalul SANADOR pune la dispozitie o gama complexa de specialitati medicale si chirurgicale si detine un bloc operator dotat la standarde europene.

Salile de operatie beneficiaza de o tehnologie de ventilatie si sterilizare de ultima generatie ce asigura un grad de asepsie 3-4, care face ca infectiile nozocomiale sa fie nesemnificative.

SANADOR pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minima invazivitate, iar pentru calitatea actului medical se folosesc echipamente ultraperformante in salile de operatie.

Pentru internari de o zi sau diagnosticari rapide, in cadrul spitalului SANADOR functioneaza si un ambulator in care se pot efectua consultatii, ecografii, interventii minim invazive cu internare de o zi, explorari functionale. Acesta dispune de 20 cabinete de consultatii, serviciul de Recuperare - Fiziokinetoterapie si unitatea de imagistica.


Citeste si despre:

Recuperarea dupa o interventie chirurgicala Tot ce trebuie sa stim despre hernia dupa nasterea prin cezariana GHB Nicotina Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Candida tropicalis Tetralogia Fallot Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Informatii esentiale despre transplantul de organe Infertilitatea masculina - metode terapeutice