In cadrul programului MedLife de testare genetica, David Popovici a oferit primele 20 de fundite aurii din medalia de la Mondiale copiilor care au supravietuit cancerului

Actualizat: 19 Decembrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• MedLife marcheaza un an de cand a dezvoltat primul si singurul program gratuit de testare genetica, cu acoperire nationala, pentru imbunatatirea succesului terapeutic in cazul copiilor recent diagnosticati cu cancer;
• Peste 250 de copii recent diagnosticati cu afectiuni oncologice au fost inscrisi in programul #SperantaNuMoareDeCancer, reprezentand peste jumatate din totalul celor diagnosticati anual in Romania;
• Sustinator al programului MedLife inca de la lansare, David Popovici si-a donat in urma cu cateva luni o medalie de suflet in semn de speranta pentru copiii bolnavi de cancer;
• Un panou cu 100 de fundite aurii din medalia lui David Popovici a fost expus de MedLife in cadrul Institutului Clinic Fundeni pentru a fi daruite celor care inving boala crunta;
• David Popovici a vizitat copiii bolnavi de cancer internati la Institutul Clinic Fundeni si a oferit primele 20 de fundite aurii copiilor care au supravietuit luptei cu aceasta boala, devenind Campioni al Sperantei.
#SperantaNuMoareDeCancer este un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife. Inscrierea in program se face in continuare gratuit prin completarea formularului si incarcarea dosarului medical al fiecarui pacient pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, marcheaza un an de la lansarea primului si singurului program gratuit de testare genetica pentru copiii cu cancer, cu acoperire nationala, din Romania printr-un eveniment deosebit desfasurat la Institutul Clinic Fundeni. In cadrul acestuia, multiplul campion european si mondial la natatie, David Popovici, a oferit primele 20 de fundite aurii, simbol al luptei impotriva cancerului pediatric, copiilor care au invins aceasta boala crunta, devenind astfel Campioni ai Sperantei. Funditele daruite sunt doar o parte dintre cele 100 de bucati realizate din medalia pe care David Popovici a obtinut-o anul trecut la Mondialele de la Budapesta in proba de 200 m liber masculin si pe care a donat-o in cadrul programului MedLife cunoscut sub numele #SperantaNuMoareDeCancer. Alte 80 de fundite, expuse intr-un panou la Institutul Clinic Fundeni, isi asteapta campionii.

”Sunt un campion, dar asta doar pentru ca am reusit sa ating peretele mai rapid decat altii. Eu inot rapid, dar consider ca responsabilitatea mea si a tuturor de fapt este sa-i ajutam pe ceilalti atunci cand putem. E important sa avem cat mai multe finantari pentru astfel de programe cum este cel demarat de MedLife. Ei au facut primul pas si cred ca si statul ar trebui sa se implice mai mult ca principal finantator”, a declarat David Popovici, campion la natatie si Ambasador al Sperantei in cadrul programului de testare genetica dezvoltat de MedLife.

Gestul lui David Popovici vine in sustinerea programului #SperantaNuMoareDeCancer demarat de MedLife care, la un an de la lansare, a ajuns la aproximativ jumatate din numarul estimativ de copii diagnosticati cu cancer anual1. In cadrul programului, pacientii pediatrici recent diagnosticati cu cancer beneficiaza de unul dintre cele mai complexe teste de secventiere din lume pentru afectiuni oncologice, care analizeaza mutatiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obtinute in urma testarii, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente si terapii pentru fiecare pacient, in functie de profilul mutational al tumorii.

Orice campion trebuie sa aiba in spate o echipa care il va ingriji si il va trata. Rolul MedLife, prin acest program gratuit de testare genetica pentru copiii recent diagnosticati cu cancer, este de a ajuta medicii oncologi pediatri, in cazul de fata echipa de la Institutul Clinic Fundeni, sa aiba toate informatiile necesare, cum ar fi prognosticul pacientului, profilul tumorii, astfel incat sa ofere cele mai potrivite tratamente tintite. Toti ne dorim acelasi lucru: ca pacientii sa fie vindecati si sa devina in final campioni ai sperantei”, a declarat Dumitru Jardan, biolog si seful Laboratorului de Genetica si Biologie Moleculara MedLife.

Programul gratuit de testare genetica pentru copiii diagnosticati recent cu cancer dezvoltat de MedLife se bucura de colaborarea cu majoritatea oncopediatrilor din tara, iar cele mai multe probe au fost transmise de Institutul Clinic Fundeni. Prof. Dr. Anca Colita evidentiaza importanta incadrarii corecte a severitatii bolii pentru a oferit pacientilor sansa optima la un tratament personalizat.

Diagnosticul genomic inseamna ca noi cunoastem inamicul, ca reusim sa stim mai bine care sunt particularitatile inamicului pe care trebuie sa-l invingem, iar lucrul acesta este extraordinar de important in lupta cu cancerul. Avem foarte multi pacienti care sunt bine. Pentru multi dintre ei am fi ales alt tratament in lipsa acestor teste genetice puse la dispozitie de MedLife. Copiii prezenti astazi aici (n.r.: care au primit fundite aurii de la David Popovici) au castigat multe medalii pentru ca fiecare zi a fost o lupta pe care au invins-o”, a declarat prof. dr. Anca Colita, manager al Institutului Clinic Fundeni si presedinte al Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica.

Copiii recent diagnosticati cu cancer pot fi in continuare inscrisi in programul #SperantaNuMoareDeCancer de catre unul dintre parinti, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular si prin incarcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperantaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire nationala, finantat integral de catre MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticati cu cancer, conform conditiilor prezentate pe pagina dedicata programului.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare. Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Teste genetice pentru determinarea legaturilor familiale Testarea genetica pentru coreea Huntington Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Programul national de protectie sociala Bani de liceu Ce este testul prenatal Panorama si cui ii este indicat Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Mastectomia profilactica Anafilaxia: alergia amenintatoare de viata Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece Cancerul cervical