Fibre pentru sanatate

Publicat: 13 Iulie 2016 | Actualizat: 18 Aprilie 2017

Auzim tot mai des, mai ales cand avem probleme cu tranzitul intestinal si cerem sfatul unui specialist sau cautam pe internet, cat de important este sa avem o alimentatie bogata in fibre.

Ce sunt insa aceste fibre si ce beneficii au asupra organismului nostru?

Fibrele sunt de o importanta deosebita pentru asigurarea unui tranzit intestinal fiziologic, prevenind si ameliorand constipatia. In acelasi timp, reduc riscul de diabet si de boli cardiovasculare.

Fibrele traverseaza tractul digestiv aproape intacte, au o putere mare de absorbtie si se umfla dupa ce ajung in intestin. Prezenta lor face ca volumul fecal sa fie mai mare, iar timpul de tranzit intestinal mai redus. In acest fel, cresc frecventa scaunelor si amelioreaza simptomele constipatiei.

De asemenea, sub actiunea microflorei modificate din cauza lipsei de fibre, in colon se formeaza resturi de putrefactie care contin compusi carcinogeni. Prezenta fibrelor scade sansele substantelor mutagene de a actiona asupra epiteliului intestinal.

Fibrele ofera o senzatie de satietate de durata, ceea ce ne ajuta sa controlam cat de mult mancam, fiind adesea incluse in dietele de slabit.

Casenfibra reprezinta o noua generatie de fibre, cu beneficii imediate si pe termen lung in prevenirea constipatiei si in obtinerea unui tranzit intestinal regulat.

Solutia CasenFibra are un gust neutru, fiind usor de administrat ca atare sau in combinatie cu orice bautura noncarbogazoasa sau alimente semisolide, ca de exemplu, iaurtul.

Casenfibra se recomanda atat adultilor, cat si copiilor (in varianta Casenfibra Junior). La adulti, doza optima este de 1 pana la 3 plicuri pe zi, corespunzand unui aport zilnic de 5g pana la 15g de fibre.

Dozajul se face in functie de varsta, de dieta si de necesarul individual. Pentru mai multe informatii despre beneficiile fibrelor intrebati medicul.


Email

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Consumul redus de fibre - 6 riscuri pentru sanatate

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Beneficiile pentru sanatate ale orzului

Ardeiul iute, beneficii pentru sanatate

Beneficiile pentru sanatate ale cepei

7 probleme digestive care pot sa apara din cauza unei mese imbelsugate de Sarbatori

Ulei CBD, adjuvant in diabet

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Salata verde, beneficii pentru sanatate

Zmeura, beneficii pentru sanatate

Merele - beneficii uimitoare pentru sanatate

Beneficiile pentru sanatate ale apei

Beneficiile pentru sanatate oferite de bere