Compania Elcomex Agroindustrial lanseaza in Romania o gama de produse din lapte de capra, 100% naturale.
Consumatorii pot gasi produsele companiei in retelele de supermarketuri si hypermarketuri din tara si strainatate sub brandurile LactIQ, Zana si Caprigiano.
Din portofoliul de produse fac parte: lapte de capra, iaurt, iaurt de baut, sana, kefir, lapte batut, branzeturi lactice natur si cu diferite condimente, branza aerata, telemea, cascaval si caprigiano.
„Am luat aceasta decizie in urma unui studiu de piata pe care l-am comandat in momentul infiintarii companiei. Un pahar de lapte de capra se digera in numai 20 de minute”, a declarat dna. Camelia Grecu, director general adjunct al companiei. Dna. Grecu explica si celelalte proprietati: „Inca din antichitate, laptele de capra s-a numit
Compania a reusit sa obtina de altfel in premiera in Romania lapte de capra delactozat in proportie de peste 99%.
Produsele sunt procesate din 100% lapte de capra cu origine controlata si sunt recomandate de BIO ROMANIA ca fiind 100% NATURALE (ingredientele folosite sunt: lapte de capra, culturi lactice selectionate, cheag si sare si nu contin conservanti sau alti aditivi).
Produsele sunt realizate intr-un sistem controlat. Sistemul integrat de management calitate-mediu-sanatate si securitate in munca-siguranta alimentului, implementat in cadrul companiei pentru controlul procesarii produselor, a fost certificat conform standardelor: ISO 9001 (Managementul calitatii), ISO 14001 (Managementul mediului), OHSAS 18001 (Managementul sanatatii si securitatii in munca), ISO 22000 (Managementul sigurantei alimentului), IFS (International Food Standard (pentru exportul intracomunitar), BRC (British Retail Consortium pentru exportul in Mare Britanie si pe reteaua Tesco) versiunea 6. De asemenea, a fost obtinuta certificarea HALAL (produsele pot fi consumate de catre persoanele de religie musulmana).
Ferma de capre din comuna Nicolae Balcescu, jud. Constanta are un efectiv de 4.000 capete si a fost conceputa pentru a adaposti 30.000 capete.
Este vorba despre o rasa de capre ce provine din Franta, diferita de rasa autohtona, care are nevoie de conditii de biosecuritate, climaterice si de hrana absolut speciale pentru a oferi lapte proaspat tot timpul anului.
Tinta sotilor Camelia si Ion Grecu este ca ferma sa isi dubleze efectivul in urmatorii 2-3 ani, devenind in 2017, cea mai mare ferma de capre din lume.
Evenimentul de lansare pentru presa si bloggeri s-a desfasurat la sediul companiei din comuna Nicolae Balcescu si a avut ca partener principal, Jidvei.
Elcomex Agroindustrial reprezinta un jucator important pe piata de produse lactate naturale, obtinute exclusiv din lapte de capra.
Compania functioneaza ca un business integrat ce detine in portofoliu: 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale in comuna Nicolae Balcescu Constanta, o fabrica de nutreturi concentrate cu o capacitate de productie intre 5 si 7 tone/ora, o ferma de capre cu un efectiv de 4.000 capre din rasele Alpine French si Saanen Bread si o fabrica de procesare produse din lapte de capra cu o capacitate de productie de 45-50 tone de lapte pe zi pe trei fluxuri tehnologice.