DENT ESTET lanseaza o noua divizie in cadrul grupului - DE HypnoTherapy

Actualizat: 23 Decembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ce inseamna hipnoza conversationala si care sunt beneficiile pentru pacientul DENT ESTET

DENT ESTET lanseaza o noua divizie in cadrul grupului - DE HypnoTherapy - destinata deopotriva pacientilor din clinicile pentru adulti si pentru copii, in vederea imbunatatirii experientei acestora in cabinetul stomatologic.


Noua divizie are ca obiectiv aplicarea tehnicilor de hipnoza ericksoniana in stomatologie, sub coordonarea psihologului Bianca Radu, si se adreseaza pacientilor clinicilor DENT ESTET care sufera de anxietate, fobii, bruxism sau afectiuni grave ce ii impiedica sa urmeze un tratament dentar in cele mai bune conditii in cabinetul medicului stomatolog.

Accesand noul serviciu, pacientii DENT ESTET vor fi beneficiarii tehnicilor de comunicare terapeutica inventate de celebrul psihiatru american Milton Erickson, specializat in hipnoza medicala si terapia de familie.

In practicarea hipnozei, fie ea terapeutica sau medicala, creativitatea este un atu important. Combinate intr-un mod creativ, abilitati ale terapeutului precum observarea, comunicarea verbala si nonverbala determina reusita tratamentului. Desigur, cel care are de castigat din aceasta experienta este pacientul care este sustinut si incurajat sa isi mute atentia departe de ingrijorarile din realitatea imediata (teama, anxietate, durere) si sa se focuseze pe experientele si resursele sale interne care sa ii asigure o interventie stomatologica perceputa ca fiind de scurta durata si cu o vindecare mult mai rapida”, a declarat psihologul DENT ESTET Bianca Radu.
Folosirea hipnozei in medicina

Folosita inca din antichitate, tehnica hipnozei a primit recunoasterea oficiala din partea asociatiilor medicale in secolul al XX-lea, dupa zeci de studii care au demonstrat utilitatea acesteia in medicina.

In Marea Britanie, hipnoza a fost acceptata in practica medicala de catre British Medical Association (BMA) in 1955, iar in Statele Unite ale Americii in 1959 de catre American Medical Association (AMA). Ulterior, tehnicile de hipnoza au fost aplicate cu succes in medicina si, in special, in medicina dentara, ca adjuvant in interventiile considerate dureroase.

In prezent, hipnoza este aplicata in medicina dentara in special in tari precum Statele Unite, Marea Britanie si Franta. Exista numeroase studii i cercetari actuale care valideaza folosirea hipnozei in domeniul medicinei dentare.

Ce este hipnoza ericksoniana

Milton Erickson a fost presedintele Societatii Americane pentru Hipnoza Clinica si membru fondator al Asociatiei Americane de Psihiatrie, al Asociatiei Psihologilor Americani si al Asociatiei Americane a Psihopatologilor.

Erickson este recunoscut ca fiind psihiatrul american care a pus bazele unui nou concept in psihoterapie: hipnoza medicala conversationala, al carei principiu de baza este ca fiecare pacient este unic si necesita un tratament terapeutic adaptat individual.

Folosind tehnicile terapiei ericksoniene, aplicate deja cu succes in cadrul clinicii DENT ESTET Sibiu, psihologul Bianca Radu va realiza un plan de tratament individual pentru fiecare pacient care are nevoie de ajutor in depasirea problemelor de natura emotionala, dar si medicala.

Prin aplicarea analgeziei hipnotice, tehnicile de hipnoza ericksoniana au ca scop gestionarea durerii, a starilor de anxietate, a refluxului de voma, dar si a altor probleme de natura emotionala cu care se confrunta atat pacientii adulti, cat si copiii.

Psihologul DENT ESTET va analiza informatiile furnizate de pacient pentru a gestiona starile de anxietate ale acestuia, dar si pentru a-l ajuta sa depaseasca teama de durere in timpul interventiei medicului stomatolog.

Fiecare plan de tratament se bazeaza pe personalitatea si informatiile furnizate de pacient, pentru experiente cat mai placute in cabinetul medicului stomatolog.

Cine este psihologul Bianca Radu

Bianca Radu este psiholog in cadrul clinicilor DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS, profesor psihopedagog, psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor din Romania si membru al Asociatiei Romane de Hipnoza si Terapie Ericksoniana.

In perioada martie 2014 - 2018, psihologul Bianca Radu a urmat cursurile de formare profesionala ”Hipnoza clinica si Terapie Ericksoniana”, organizat de Asociatia Romana de hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana (ARHTE).
Ulterior, in perioada 2019 – 2020, psihologul Bianca Radu s-a specializat la Paris, urmand cursul de formare ”Hipnoza medicala pentru stomatologie”, organizat de institutul Hypnoteeth, dedicat invatarii hipnozei medicale de catre profesionistii din domeniul sanatatii mentale si medicinei.

***
Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. in cei aproape 22 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de 350 de specialisti, dintre care 120 sunt medici. Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET detine prima clinica dentara complet digitalizata din Romania – DENT ESTET Primaverii - si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.
Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.
Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.


Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Apetitul sexual: diferentele intre sexe Legatura dintre bauturile indulcite si cresterea in greutate Glosita - inflamatia limbii Infectia cu streptococ de grup B Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Exercitiul fizic ajuta la acomodarea femeilor cu simptomele menopauzei Alcoolul etilic Ulei de peste Reconstructia zambetului: fatetele dentare din portelan Top 5 probleme dentare