Coronavirusul ar putea rezista timp de 28 de zile pe telefoane si bancnote

Actualizat: 12 Octombrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cat rezista noul coronavirus pe suprafete inca reprezinta o necunoscuta, motiv pentru care tot mai multi experti demareaza studii menite sa elucideze acest mister. Cele mai recente descoperiri ale Agentiei Nationale de stiinta a Australiei sugereaza ca virusul SARS-COV-2 poate ramane infectios pe bancnote, ecranele telefoanelor mobile si pe suprafetele din otel inoxidabil.


Virusul reuseste sa supravietuiasca timp de 28 de zile pe suprafetele mai sus enumerate, iar specialistii explica faptul ca fiecare dintre noi folosim telefoanele mobile in medie de peste 50 de ori pe zi, prin urmare pericolul de infectare este real.


Venirea sezonului rece nu ne ajuta, cercetatorii subliniind faptul ca virusul este activ pe o perioada lunga la o temperatura de 20 de grade Celsius, in timp ce la 40 de grade nu rezista nici macar o zi pe suprafete.


Asa ca sfatul nostru este sa eviti sa platesti numerar si sa folosesti cardul cat de des se poate. Dezinfecteaza telefonul periodic cu substante special concepute pentru astfel de gadget-uri, cu alcool izopropilic de 70%. Nu uita sa cureti bine si carcasa de protectie a telefonului. Nu folosi niciodata substante de curatat ferestrele, clor, spirt sau apa oxigenata pentru curatarea telefonului, pentru ca risti sa il strici.


https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12985-020-01418-7
https://www.bbc.com/news/health-54500673
https://www.healthline.com/health-news/how-to-clean-your-phone-during-outbreak#How-to-clean-your-phone


Ce masura impotriva COVID-19 recomanda cu tarie guvernul german


Germania a trecut deja pragul de 300,000 de infectari cu noul coronavirus, motiv pentru care guvernul a decis sa includa pe lista regulilor sanitare pentru a limita raspandirea COVID-19 o recomandare simpla, care nu costa nimic si pe care o putem respecta cu usurinta cu totii: aeerisirea spatiilor inchise.


Aerisirea camerelor si birourilor este o masura care se poate dovedi mai eficienta decat decontaminarea suprafetelor in lupta impotriva COVID-19, spun autoritatile germane. Un oficial al Cancelariei germane subliniaza faptul ca o aerisire regulata, in toate incintele privare si publica, poate reduce considerabil riscul de infectie.


Germanii sunt atat de convinsi de eficienta acestei masuri incat obligatia aerisirii locuintelor este inclusa chiar si in unele contracte de inchiriere a locuintelor. Pana si Angela Merkel a explicat ca celor trei reguli oficiale in lupta cu noul coronavirus (masca, igiena mainilor si distantarea fizica), li se adauga doua noi recomandari: aerisirea spatiilor inchise si instalarea aplicatiei de alertare impotriva COVID-19.


Pentru a permite aerului sa circule este recomandata aerisirea incrucisata (deschiderea tuturor ferestrelor din casa pentru formarea curentilor de aer) de cel putin doua ori pe zi timp de minimum cinci minute, pentru a permite aerului sa circule.

https://www.theguardian.com/world/2020/sep/30/germans-embrace-fresh-air-to-ward-off-coronavirus


Citeste si despre:

Vasectomia - Sterilizarea definitiva Aerobicul, un mod eficient de a arde grasimea Sindromul de oboseala cronica Muscaturile de capuse Cat timp dureaza recuperarea dupa o fractura Probleme ce pot aparea in timpul administrarii pilulelor anticonceptionale Cand si cat timp este contagioasa varicela? Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Pericolul din si de la piscine. Ce boli de piele transmisibile putem lua de la bazin Cancerul de piele - ce inseamna si cum ne putem feri de acesta Ligatura trompelor uterine Cum se transmite virusul COVID-19? Cum afecteaza COVID-19 copiii? Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?