BRAIN Institute, neurochirurgie moderna in Romania

Actualizat: 07 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pentru prima data in Romania, afectiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internationale intr-un centru specializat in neurochirurgie: BRAIN Institute.

Gazduit de Spitalul Monza, BRAIN Institute a fost fondat de catre cei mai experimentati specialisti din neurochirurgia romaneasca: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculara si tumorala), Prof. Dr. stefan Mindea (neurochirurgie spinala) si Dr. Anca Visan (neuro-anestezie).

„Brain Institute indeplineste aceeasi misiune cu cea a Spitalului Monza: specialisti de elita in chirurgie si tehnologie de ultima generatie, in slujba pacientului. Parteneriatul ne ofera avantajul multidisciplinaritatii si posibilitatea de a avea, in cadrul aceleiasi structuri, servicii medicale integrate (preventie, diagnostic, tratament si reabilitare).”, a spus Carmen Dragan, presedinte Spitalul Monza.

BRAIN Institute este prima institutie medicala privata non-profit din Romania: toate resursele disponibile sunt reinvestite in imbunatatirea ingrijirii pacientilor si a practicii medicale, precum si in cercetare si educatie.

„Forma de antreprenoriat social, respectiv modelul non-profit, se potriveste perfect cu ambitiile echipei si ale fondatorilor. Asociatii sunt salariati si nu vor lua niciodata dividente. Profitul brut (nu mai mult de 20%) va fi investit integral in dezvoltare, cercetare si modernizarea tehnicilor de lucru.”, a spus Ionut Patrahau, co-fondator BRAIN Institute.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unita de acelasi obiectiv: a pune in valoare experienta acumulata in strainatate, pentru a aduce in Romania neurochirurgia de inalta performanta. Dr. Sergiu Stoica, supraspecializat in neurochirurgie vasculara si tumorala la centre universitare renumite din Franta si Canada, a pus bazele si a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, si apoi de la Spitalul Euroclinic.

„BRAIN Institute lanseaza un model nou de ingrijire a pacientilor: organizarea in jurul afectiunilor, nu a specialitatilor medicale. Ce inseamna asta pentru pacient? Echipa BRAIN Institute este responsabila de tratamentul complet si de imbunatatirea starii de sanatate, de la A la Z, a pacientului.”, a spus Dr. Sergiu Stoica, co-fondator BRAIN Institute.

Prof. Dr. stefan Mindea, specializat in neurochirurgie spinala minim-invaziva, aduce experienta acumulata in SUA, in calitate de director al sectiei de neurochirurgie spinala al Centrului Medical Universitar Stanford. Dr. Anca Visan, medic primar in neuro-anestezie, are o experienta de peste 1000 de operatii neurochirurgicale.

„Investitia initiala de 40 milioane de euro in Spitalul Monza a fost gandita sa sustina deschiderea mai multor departamente medicale. Astfel, structura, logistica, echipele de suport si spatiile pentru desfasurarea activitatii departamentului de neurochirurgie au fost incluse in aceasta. Investitia ulterioara, in valoare de 1 milion euro, a cuprins strict aparatura specifica neurochirurgiei.”, a declarat Luca Militello, director general Spitalul Monza.


Citeste si despre:

Efectele tratamentului pentru cancer asupra creierului - Chemo brain Acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Contract cadru 2009 Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate Endoscopia bronsica Ingrijirea copilului Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Regim de ingrasare Abuzul asupra batranilor Dieta cu pepene verde Prevenirea infectiilor de tract urinar Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Infectiile cu pneumococ (Streptococcus pneumoniae) 12 indicii ca veti trai pana la 100 de ani
Cere sfatul medicului ×