Trigliceridele si stilul de viata sanatos

Actualizat: 10 Aprilie 2015

V-ati intrebat vreodata ce sunt trigliceridele si cum va afecteaza acestea sanatatea si stilul de viata?

Trigliceridele sunt un tip de lipide care circula in sange. Ele apar in urma procesului de digestie, cand organismul se confrunta cu un surplus de calorii.


Un numar crescut de trigliceride in sange determina aparitia unui numar de afectiuni: hipertrigliceridemie, diabet zaharat, obezitate, supraponderabilitate si afectiuni coronariene sau accidente vasculare.

Pentru a tine sub control toate aceste efecte negative, este esentiala adoptarea unui stil de viata sanatos: o alimentatie corespunzatoare, bogata in fructe, legume si peste, activitate fizica zilnica, evitarea alcoolului.

Determinarea valorilor trigliceridelor se realizeaza printr-o analiza simpla de sange, pe care o poate recomanda medicul sau care poate fi efectuata in orice laborator de analize.


Descopera mai multe pe www.misiunea150.ro.


Citeste si despre:

Stil de viata bazat pe un continut redus de carbohidrati Sfaturi pentru sanatatea cardiovasculara Viata persoanelor cu diabet zaharat de tip I Sedentarismul si consecintele asupra sanatatii De ce sunt periculoase trigliceridele Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Sistemul imunitar si mecanismele de aparare ale organismelor vii fata de agentii patogeni. 'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala Trigliceridele Motive pentru care sportul este esential pentru sanatate Care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea inimii? Cardiopatie ischemica – cum va afecteaza sanatatea aceasta boala coronariana?