Mamaliguta cu branza si smantana

Actualizat: 23 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Mamaliguta cu branza si smantana este un preparat care poate fi integrat cu succes in dieta bolnavilor de dislipidemie, o afectiune caracterizata prin dezechilibrul nivelului de lipide din sange.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pune apa cu sare la fiert, iar inainte de a incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie si apoi amesteca bine cu lingura de lemn sau telul, pentru a preveni formarea cocoloaselor. Las-o sa fiarba cam 5-10 minute, apoi opreste focul.

Unge un platou cu unt, asaza feliile de branza sau cas, apoi smantana din loc in loc. Toarna mamaliga fierbinte pana acoperi toata suprafata platoului si taie ouale fierte deasupra.


Citeste si despre:

Plan de detoxifiere pentru 7 zile Reactia alergica la muraturi 10 alimente hipercalorice ale primaverii 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei Infectia cu Escherichia coli Ficatul gras (steatoza hepatica) Intoxicatia alimentara Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum pot duce salatele la ingrasare Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase Alimente care va impiedica sa dormiti Alimente esentiale pentru intarirea oaselor Cum putem ameliora episoadele de roseata ale fetei? Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza Mamaliga, alimentul banal cu multiple beneficii pentru sanatate
Cere sfatul medicului ×