Un procent din ce in ce mai mare al populatiei sufera de niveluri de colesterol ridicate, transformand aceasta molecula de natura lipidica, necesara organismului atunci cand este prezenta in proportii optime, intr-un adevarat inamic.
Ce este colesterolul si care este rolul sau in organism?
Colesterolul circula in sange sub forma de agregate de proteine numite lipoproteine, cum ar fi LDL (colesterolul rau) sau HDL-C (colesterolul bun).
Colesterolul este indispensabil in structura invelisului fiecarei celule din corpul uman, avand implicit un rol esential in cresterea si dezvoltarea tesuturilor, participand si la sinteza vitaminei D3, implicata in metabolismul calciului. De asemenea, este precursor in sinteza sarurilor biliare excretate prin bila, esentiale in digestia lipidelor. Colesterolul duce la sinteza hormonilor steroizi, din grupa carora fac parte cortizolul, aldeosteronul si hormonii sexuali.
Colesterolul provine din alimentele de origine animala doar in proportie de 30%, restul fiind produs in mare parte la nivelul ficatului.
Cum testam nivelurile de colesterol din sange
Colesterolul bun si colesterolul rau, impreuna cu trigliceridele alcatuiesc colesterolul total, care poate fi determinat de un laborator de analize prin teste de sange numite panou sau profil lipidic, care masoara grasimile si lipidele din corp.
Colesterolul – cand este rau pentru organism
Colesterolul devine inamicul nostru in cazul unui nivel crescut in sange, in special corelat cu cresterea lopoproteinelor LDL – colesterol rau.
O dieta bogata in grasimi tip trans in alimente procesare si margarina, sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de alcool si varsta inaintata sunt factori care favorizeaza cresterea nivelului de colesterol rau LDL din organism, ducand la o serie de afectiuni, precum cresterea riscului de boala coronariana, infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Simptomele nivelului crescut de colesterol
Nu exista niciun semn sau simptom care indica nivelul crescut al colesterolului din sange, insa cresterea peste limita a valorilor acestuia duce la acumularea unor depozite pe peretii vaselor de sange, in special pe artere. Aceste depozite, numite placi de aterom, provoaca ateroscleroza, impiedicand fluxul optim de sange sa hraneasca tesuturile cu nutrienti si oxigen.
Solutii naturale pentru a reduce nivelul colesterolului
In primul rand, adoptarea unui regim de viata sanatos sustine buna functionare a intregului organism. Herbagetica iti ofera solutia pentru echilibrarea nivelului de colesterol printr-o intreaga gama – gama cardio colesterol.
Formula unica Colesterix Herbagetica are in compozitia sa 14 extracte premium dedicate pentru reducerea valorilor de colesterol. Colesterix contine un total de 530 mg/capsula cu principii active necesare pentru sanatatea sistemului cardiovascular si actioneaza pe mai multe planuri simultan, pentru a asigura aducerea valorilor de colesterol la valori normale: curata sangele de impuritati, previne oxidarea colesterolului, stopeaza formarea placilor de artenom, responsabile de aparitia arterosclerolzei si limiteaza absorbtia colesterolului din alimentatie.
Extractul standardizat de Berberina Bio Activa Herbagetica reduce valorile glicemiei si ale trigliceridelor plasmatice, aducand valorile colesterolului la un nivel optim. Produsul Berberina Bio Activa are in compozitia sa berberina pura, premium, standardizata 97% - 300mg / capsula. Puritatea ridicata asigura calitatea superioara a extractului prin care se garanteaza efectele fitoterapice ale berberinei: reduce glicemia, colesterolul, trigliceridele, greutatea corporala.
Urmand o dieta echilibrata si sustinand corpul cu suplimentele naturale Herbagetica, corpul isi va recapata vitalitatea si functiile sale vor fi indeplinite cu o mai mare usurinta de acum inainte. Incepeti rutina zilnica de sanatate chiar azi!
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.