Sanii reprezinta una din partile definitorii ale feminitatii, motiv pentru care necesita ingrijirea si atentia cuvenita. Multe femei se tem de operatia pentru marire a sanilor, fiind private de informatiile despre acesta interventie.
Echipa de specialisti in chirurgie plastica de la clinica Metamorphosis ne prezinta metode prin care putem sa ne marim, reducem sau ridicam bustul, chiar si barbatii putand opta pentru o ginecomastie.
Acum 50 de ani avea loc prima operatie de implanturi mamare. Desi a trecut atata timp, femeile inca se gasesc sceptice in fata acestei interventii chirurgicale. Iata ce trebuie sa stii inainte sa faci un pas mic pentru un bust mare.
Pregatirea pentru operatia de implanturi mamare
Cu doua saptamani inainte de operatie, medicul chirurg prescrie medicamente care trebuiesc administrate atat inainte de interventie, cat si dupa. De tinut minte insa: inainte de operatie nu se administreaza aspirina sau tip AINS (antiinflamatoare nesteroidiene).
Nici momentul revenirii acasa dupa operatie nu trebuie omis, intrucat timp de o saptamana de la interventie intinderea pentru a lua obiecte care sunt puse pe rafturi inalte o sa fie de evitat. Astfel, casa trebuie pregatita pentru ca intoarcerea sa fie prielnica. Hainele care se trag peste bust sunt inlocuite cu cele care se inchid in fata sau in spate, lejere si confortabile. Dupa operatie se recomanda somnul pe o suprafata putin inclinata, pentru ca partea superioara a corpului sa fie ridicata, implanturile avand nevoie sa stea in pozitia potrivita pentru o recuperare rapida si eficienta.
In ultimele consulatii inainte de augumentarea sanilor, pacienta va da probe de sange si i se va face o ecografie pentru ca situatia sa fie clara si sub control. Fumatul si alcoolul sunt de evitat timp de 2 saptamani inainte de operatie.
In ziua interventiei pacienta trebuie sa se prezinte la centru avand zonele ce vor suferi operatia curate si dezinfectate. Este de inteles ca in sala de operatie se intra fara accesorii, machiaj, oja, lentile de contact, piercings, creme sau lotiuni. Ideala este o vestimentatie lejera. De preferat, se ajunge cu 1 ora sau doua inainte de ora programarii pentru interventie.
Specialistul in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Dr. Silvia Stanculescu, explica: „Implanturile mamare sunt ideale pentru cele ce doresc ca sanii lor sa capete volum. Interventia nu afecteaza capacitatea sanului de alaptare si se face sub anestezie generala, motiv pentru care teama nu-si are locul in clinica noastra. Riscurile sunt aproape inexistente, doar un numar redus de persoane experimentad probleme in urma operatiei.”
Despre implanturile mamare
Marirea sau augumentarea sanilor se recomanda celor care au suferit o modificare a conturului si a marimii sanilor dupa sarcina si alaptare sau in urma unei diete agresive, femeilor cu o hipodezvoltare a sanilor sau cu asimetrie mamara si, bineinteles, celor care doresc o marire si o conturare mai accentuata a sanilor. Durerile sunt suportabile, cicatricile se vindeca in maxim un an, iar consecintele operatiei nu ataca sanatatea organismului. Pana la maxim 3 ore, pacienta se afla sub anestezie generala din care se va trezi scapata de complexul bustului mic.
“In momentul actual, tot mai multe femei opteaza pentru marirea bustului, deoarece este o interventie rapida ale carei beneficii se observa pe termen indelungat. Avem toata aparatura si experienta necesara pentru a spune ca orice imperfectiune la nivelul sanilor isi poate gasi solutia”, sustine experta Dr. Silvia Stanculescu.
Mituri despre sani
Potrivit specialistei in chirurgie plastica, Dr. Silvia Stanculescu, mitul care sustine ca lasarea pielii din jurul sanilor se datoreaza sportului, cosmeticelor sau cremelor nu poate fi mai fals. De asemenea, femeile care cred ca sutienul provoaca lasarea sanilor se insala, caci, chiar dimpotriva, sutienul sustine, fiind antigravitational. Cat mai des, dar mai ales dupa o sarcina sau la sfarsitul operatiei de augumentare, se recomanda un suport corect si complet.
Un alt mit afirma ca expunerea la soare este benefica pentru bust, insa sanii pot suferii schimbari bruste cauzate de o expunere exagerata in calea radiatilor solare. Nici cele care prefera solarul nu sunt in afara pericolului, pielea suferind de imbatranire rapida.
Despre Dr. Silvia Stanculescu
Dr. Silvia Stanculescu este un medic renumit in chirurgia plastica reconstructiva si in stiintele medicale, activand ca membru in numeroase societati si asociatii medicale. Nu doar studiile din strainatate, specializarile si calificarile o recomanda, ci si implicarea in congrese si conferinte specifice chirurgiei.