Migrenele ar putea fi tratate cu un dispozitiv care emite impulsuri electrice

Actualizat: 11 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un dispozitiv portabil numit gammaCore, care emite impulsuri electrice usoare la nivelul gatului, ar putea fi in prezent cel mai bun tratament pentru migrene.

Aparatul stimuleaza nervul vag si dezactiveaza anumiti neurotransmitatori cerebrali care transmit creierului mesaje false de durere de la nivelul inimii, plamanilor si sistemului digestiv.

Dispozitivul gammaCore poate fi manevrat cu usurinta manual de persoanele afectate de migrene. Este necesara doar aplicarea unui gel conductor pe suprafata aparatului si pozitionarea acestuia in partea din spate a gatului. Tratamentul dureaza doar doua minute, nu este dureros si reduce semnificativ simptomele migrenelor, atat din prisma intensitatii lor, cat si a duratei si recurentei acestora.

Specialistii spun ca gammaCore ofera o stimulare nervoasa non-invaziva, ca o alternativa acceptabila la tratamentul standard cu analgezice. Printre posibilele sale efecte secundare se numara raguseala si respiratia accelerata in urma expunerii la impulsurile electrice.

Inconvenientul principal este pretul aparatului (aproximativ 400 de euro) si necesitatea inlocuirii acestuia lunar, odata cu epuizarea bateriilor.

Dispozitivul nu este recomandat persoanelor care folosesc un stimulator cardiac sau un aparat auditiv, precum si pacientilor diagnosticati cu ateroscleroza carotidiana.


Citeste si despre:

10 simptome de cancer la femei Sanatatea dentara a copiilor! Un interviu cu Dr. Iulia Mihaila, medic stomatolog Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma Eruptiile cutanate Contraceptive orale: mod de administrare si efecte secundare Screeningul cancerului esofagian Sunteti pregatiti pentru sezonul alergiilor? 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Cauzele medicale ale starii de nervozitate/iritabilitate Parotidita epidemica (oreion) Ce trebuie sa stii despre cel mai complex control ginecologic Cei mai periculosi aditivi alimentari Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca Legea privind dispozitivele medicale Dispozitive tehnologice care va ajuta sa dormiti mai bine