Cresterea temperaturii provoaca mai multe migrene decat poluarea - studiu

Actualizat: 28 Septembrie 2021

Temperaturile crescute si schimbarile presiunii atmosferice provoaca mai multe migrene si dureri de cap decat poluarea, potrivit unui studiu al medicilor de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, informeaza Reuters.

In urma cercetarilor, echipa de medici a ajuns la concluzia ca la fiecare crestere a temperaturii cu cinci grade, creste si numarul durerilor de cap severe cu 8% fata de zilele in care vremea este mai rece.

Echipa a studiat peste 7.000 de barbati si femei diagnosticati cu cefalee sau migrena la camera de garda a spitalului Beth Israel Deaconess din Boston intre lunile mai 2000 si decembrie 2007. In plus, cercetatorii au folosit date meteorologice si legate de poluare pentru a analiza temperatura aerului, presiunea atmosferica, umiditatea si particulele de poluanti din atmosfera.

Studiul a comparat direct stare vremii si poluarea dinaintea vizitei la spital a unei persoane cu aceeasi factori masurati cu cateva zile mai devreme sau mai tarziu in aceeasi luna. Concluzia studiului a fost ca dintre toti factorii de mediu testati, temperatura ridicata a aerului a fost cel mai puternic asociata cu simptomele de durere de cap.

Rezultatele studiului sugereaza ca prognoza meteo ar putea ajuta oamenii sa isi pregateasca medicamentele pentru a indeparta durerile de cap inca de la primul simptom.


Citeste si despre:

Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede Migrena - mai mult decat o durere de cap 8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult Locuri comune in care se gasesc cei mai multi microbi 7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua Remediul natural impotriva gripei! Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? 'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala Cum sa iti dai seama daca transpiri mai mult decat este normal Serotonina, mai mult decat un simplu stimulent al fericirii Cum puteti sa ardeti mai multe grasimi?