Incrustatia ceramica versus obturatia fizionomica

Publicat: 27 Mai 2014
Consultant: Dr. Alina Misailescu
Medic specialist estetica dentara
Clinica: Velvet Dental

In mod curent, cavitatile coronare rezultate in urma indepartarii unui proces carios se reconstruiesc (plombeaza) cu materiale compozite.

Dezavantajul acestor materiale este ca aderenta lor fata de peretii dentari nu este foarte buna, asa ca , in timp, sub obturatie se vor dezvolta carii secundare si, in plus, din cauza infiltrarii microbiene, aceste plombe isi schimba culoarea.

Astfel, dupa o perioada relativ scurta de timp, pacientul poate resimti sensibilitate dureroasa sau, nu de putine ori, se produce dezlipirea obturatiei din cavitate (desprinderea plombei).

Pentru a rezolva aceste neajunsuri, este de recomandat ca in cavitatile dentare mari prin tratamentul dentar sa se aplice incrustatii ceramice. Pe langa faptul ca acestea nu-si modifica nuanta gratie ceramicii, care este un material compact ce nu permite infiltratii din mediul bucal, avantajul major consta in sigilarea spatiului dintre incrustatie si peretii dentari prin cimentare. Daca o plomba din material compozit are o durata de viata intre 1- 3 ani, cu ajutorul incrustatiei ceramice un dinte poate fi pastrat vital 5 – 7 ani sau chiar mai mult.In cazul defectelor de culoare sau spatieri dentare se pot aplica fatete ceramice “no-prep”. Acest tip de fatete dentare ofera posibilitatea dobandirii unui aspect estetic de exceptie, fara a fi necesara interventia cu freze pe suprafata dintilor.

In ceea ce priveste domeniul implantologiei dentare, datorita avansarii cercetarilor si a documentatiei specifice, pacientii au posibilitatea de a opta pentru implanturi dentare cu performante remarcabile in integrarea osoasa si cu stabilitate functionala marita.

Cu ajutorul noilor tehnologii de tratare a suprafetei implanturilor integrarea intraosoasa a acestora se face mult mai repede, iar timpul de asteptare pana la realizarea coroanelor protetice se reduce la jumatate – de la 4 – 6 luni la 6 – 8 saptamani.

In ultimii ani, se remarca implementarea conceptului de "clinica dentara", in care pacientul este asistat si tratat de medici specialisti din diferite domenii ale medicinii dentare.

Pacientul beneficiaza inca de la inceput de asistenta personalizata in mod integrat, fiind scutit de timpul pierdut pentru realizarea unor tratamente de specialitate – ortodontie, pedodontie, implantologie sau a unor proceduri de investigatie radiologica - in alte unitati medicale.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Aqua Dental
Tel: 0749097534
Sectorul 1, Bulevardul Banul Manta, Nr. 39, Sector 1, București

Citeste si despre:

Semne de alarma in timpul sarcinii- cand este cazul sa te ingrijorezi si ce este normal DENT ESTET anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, motorul cresterii diviziei de copii din cadrul grupului Sindromul Kleine Levin - o afectiune imprevizibila care afecteaza viata Sfaturi pentru ingrijirea pacientilor cu Boala Alzheimer Respiratie greoaie si dificila? Care sunt cauzele aparitiei acestor simptome Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Ai colesterolul marit? Iata de ce. Gestionarea reactiei la un eveniment stresant sau traumatic major Dislipidemia - un real pericol pentru cardiaci Boala artrozica - modalitati de ameliorare si de prevenire Splenomegalia sau marirea splinei - cauze, simptome, tratament Inima sanatoasa, corp sanatos