Incrustatia ceramica versus obturatia fizionomica

Publicat: 27 Mai 2014
Consultant: Dr. Alina Misailescu
Medic specialist estetica dentara
Clinica: Velvet Dental

In mod curent, cavitatile coronare rezultate in urma indepartarii unui proces carios se reconstruiesc (plombeaza) cu materiale compozite.

Dezavantajul acestor materiale este ca aderenta lor fata de peretii dentari nu este foarte buna, asa ca , in timp, sub obturatie se vor dezvolta carii secundare si, in plus, din cauza infiltrarii microbiene, aceste plombe isi schimba culoarea.

Astfel, dupa o perioada relativ scurta de timp, pacientul poate resimti sensibilitate dureroasa sau, nu de putine ori, se produce dezlipirea obturatiei din cavitate (desprinderea plombei).

Pentru a rezolva aceste neajunsuri, este de recomandat ca in cavitatile dentare mari prin tratamentul dentar sa se aplice incrustatii ceramice. Pe langa faptul ca acestea nu-si modifica nuanta gratie ceramicii, care este un material compact ce nu permite infiltratii din mediul bucal, avantajul major consta in sigilarea spatiului dintre incrustatie si peretii dentari prin cimentare. Daca o plomba din material compozit are o durata de viata intre 1- 3 ani, cu ajutorul incrustatiei ceramice un dinte poate fi pastrat vital 5 – 7 ani sau chiar mai mult.In cazul defectelor de culoare sau spatieri dentare se pot aplica fatete ceramice “no-prep”. Acest tip de fatete dentare ofera posibilitatea dobandirii unui aspect estetic de exceptie, fara a fi necesara interventia cu freze pe suprafata dintilor.

In ceea ce priveste domeniul implantologiei dentare, datorita avansarii cercetarilor si a documentatiei specifice, pacientii au posibilitatea de a opta pentru implanturi dentare cu performante remarcabile in integrarea osoasa si cu stabilitate functionala marita.

Cu ajutorul noilor tehnologii de tratare a suprafetei implanturilor integrarea intraosoasa a acestora se face mult mai repede, iar timpul de asteptare pana la realizarea coroanelor protetice se reduce la jumatate – de la 4 – 6 luni la 6 – 8 saptamani.

In ultimii ani, se remarca implementarea conceptului de "clinica dentara", in care pacientul este asistat si tratat de medici specialisti din diferite domenii ale medicinii dentare.

Pacientul beneficiaza inca de la inceput de asistenta personalizata in mod integrat, fiind scutit de timpul pierdut pentru realizarea unor tratamente de specialitate – ortodontie, pedodontie, implantologie sau a unor proceduri de investigatie radiologica - in alte unitati medicale.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

puredent dental clinic
Tel: 0721904777
Brasov, Grivitei Nr 70

Citeste si despre:

MedLife da startul unui nou program de testare saptamanala a tuturor angajatilor sai din unitatile medicale Viroza intestinala: cum o putem combate? Pregateste-ti organismul pentru anotimpul racoros STUDIU: Sedintele de terapie online castiga teren! Bolile reumatice – tot mai des intalnite in randul tinerilor, chiar al copiilor Solutii naturale pentru hipotiroidism Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Imunoterapia este o optiune de tratament? vorbim cu Dr. Dragos Median, medic primar Oncologie despre cancerul reproductiv feminin Legarea trompelor uterine - riscuri si beneficii Ce trebuie sa stim despre polipii uterini cu Dr. Laura Mustata, medic specialist obstetrica-ginecologie Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie STUDIU: Pana la finalul anului 2025 se estimeaza ca investitiile romanilor pentru educatie online vor depasi pragul de 2,2 miliarde de dolari Fiziolife Medica - clinica de fizioterapie din Romania care a oferit asistenta online in perioada de lock-down