Dintii cariati care se repara singuri. S-a descoperit un tratament care trateaza cariile fara durere!

Actualizat: 23 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratamentul clasic al cariilor prin frezare si plombare ar putea fi inlocuit cu o metoda revolutionara descoperita de cercetatorii britanici de la King's College, Londra, prin care dintii se repara singuri, fara interventii cu injectii sau freza dentara.

Tratamentul obisnuit al cariilor include doua etape principale frezare si plombare, prima dintre acestea fiind invaziva si, de multe ori, dureroasa.

Britanicii au inventat un tratament nou, minim invaziv si simplu, numit EAER (remineralizare accelerata si intensificata electric). Procedeul revolutionar presupune accelerarea circulatiei naturale a calciului si a fosfatilor in interiorul dintelui deteriorat, cu ajutorul impulsurilor slabe de curent electric aplicate pe zonele cariate.

Oamenii de stiinta sustin ca tratamentul ar putea aparea in 3 ani, la acelasi pret cu cel din prezent. In plus, il considera un tratament mai sigur, mai bland si mai eficient, care poate fi folosit totodata si la albirea dintilor.


Citeste si despre:

Afectiunile care provoaca durere faciala Cauzele principale care influenteaza durerile de sold Top 5 alimente care indeparteaza durerile 10 exercitii pentru maini care amelioreaza durerile articulare 7 alimente care provoaca dureri de cap! 7 exercitii pentru maini, care atenueaza durerile articulare Pleurezia - afectiunea care provoaca durere toracica ascutita Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cele mai comune traumatisme care provoaca dureri cervicale Afectiuni care determina durerile de genunchi Eruptia dentara – dintii temporari si permanenti Sensibilitatea excesiva a dintilor poate fi prevenita! Boli determinate de cariile netratate la timp Profilaxie - cum se previne aparitia cariilor la copii? Ce nu stiai despre tratamentul de canal