Coroanele de ceramica cu suport de zirconiu

Actualizat: 06 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Anatolii Glopina
Medic estetica si protetica dentara

Velvet Dental

1.Ce sunt coroanele de ceramica cu suport de zirconiu?


Acestea sunt coroane ce acopera in intregime dintele, oferindu-I rezistenta la presiunile masticatorii fara a se fractura. Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent utilizat de exemplu in medicina generala pentru proteze de sold.

2.Avantaje ale coroanelor cu suport de oxid de zirconiu fata de cele metalo-ceramice”

-cel mai bun efect din punct de vedere esthetic
-transluciditate similara cu a dintelui natural
-absenta coroziunii
-riscul de alergie in cazul zirconiului este nul
-sunt mai usoare decat cele pe suport metalic
-biocompatibile, bioinerte


3.Albirea dentara afecteaza materialul ceramic?


Indiferent de metoda de albire aleasa, aceasta nu afecteaza lucrarile ceramice, neavand nici un efect asupra lor. Important de stiut este ca in urma albirii pot aparea discrepante intre dintii naturali si lucrari, culoarea lucrarilor ramanand neschimbata.


4. Ce indicatii au coroanele cu suport de zirconiu?


Ele sunt necesare cand dintii sunt afectati de procese carioase mari si nu mai pot fi restaurati cu plombe, cand au suferit traumatisme , cand a fost necesara devitalizarea dintelui si in urma dintele a devenit friabil si rezistenta acestuia a scazut sau cand pacientul doreste o estetica superioara a dintilor.

5. Cum ar trebui intretinute lucrarile din zirconiu?


Este indicat ca pacientii sa vina la sedintele de profilaxie o data la 6 luni pentru a putea intretine stralucirea materialului ceramic prin igienizarea profesionala si pentru a preveni retractia gingivala si afectarea parodontala data de acumularea placii bacteriene.


6.De ce aceste coroane sunt mai scumpe decat cele metalo-ceramice?


Precizia lucrarii din zirconiu este garantata de realizarea structurii interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu. Tehnologia sofisticata utilizata pentru realizarea lucrarilor din zirconiu, precum si faptul ca zirconiul de calitate este scump, fac ca pretul unei coroane de acest tip sa fie ridicat.

Pentru a depasi bariera pretului, anumiti producatori au ales sa realizeze coroane cu un continul scazut de zirconiu pentru a obtine un produs mai ieftin. Studiile au aratat insa ca aceste coroane mai ieftine sunt insuficient de rezistente pentru a suporta presiunile masticatorii fara a se sparge.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

SmilePro
Tel: 0770773773
Bucuresti, Strada Roșia Montană 6
Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633

Citeste si despre:

Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Cum se pot realiza lucrari dentare ceramice intr-o singura sedinta cu ajutorul sistemelor CAD/CAM ? Indicatii dupa inserarea unui implant dentar Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sanatatea dintilor tai Importanta pastrarii integritatii arcadelor dentare