Tratamentul prin radioterapie al cancerului de san poate fi redus la doar o saptamana

Publicat: 24 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratamentul prin radioterapie pentru vindecarea cancerului la san ar putea fi redus de la sase saptamani la doar una, datorita unei noi tehnici, testate deja in Statele Unite, a anuntat cotidianul "The Telegraph".

Tratamentul presupune implantarea in corpul pacientilor a mici cantitati de material radioactiv, care fac procedura terapeutica mult mai eficienta si mai scurta. Astfel, femeile tratate vor suferi efectele secundare, cum ar fi oboseala sau greturile, pentru un timp mult mai scurt.

Tratamentul standard pentru fazele incipiente ale cancerului la san implica radioterapia, folosita pentru indepartarea tuturor celulelor canceroase ramase dupa extirparea tumorii.

Radiopterapia traditionala expune la radiatii X o parte mai mare din corp, insa noua terapie - numita iradiere partiala accelerata a sanului - presupune injectarea de mici particule radioactive in zona de unde tumora a fost indepartata, pentru a trata o zona mai mica de tesut.

Societatea Americana a Chirurgilor a evaluat mai mult de 1.400 de femei care sufereau de cancer la san in faza incipienta si care au fost tratate folosind noua tehnica. Evaluarea durat patru ani si a aratat ca noua metoda de radioterapie are aceleasi efecte ca si radioterapia traditionala - indeparteaza celulele canceroase si previne reaparitia bolii.

Tehnica este deja folosita in tratarea altor tipuri de cancer, cum ar fi cel cervical sau de prostata.


Citeste si despre:

Cancerul pulmonar Cancerul ovarian Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san Cancerul pulmonar cu celule mici (microcelular) Durerea asociata cancerului Cancerul testicular Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre cancerul de col uterin si rezultatele PAP Sangerarea rectala Leucemia Intrebari si raspunsuri in legatura cu celulele stem Sarcina molara Limfomul non-Hodgkin
Cere sfatul medicului ×