Pilulele anticonceptionale cu nivel ridicat de estrogen cresc riscul de cancer mamar

Publicat: 06 August 2014

Femeile care urmeaza un tratament cu pilule anticonceptionale cu un nivel ridicat de estrogen, diacetat de etinodiol si de noretindrona prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, dezvaluie un studiu recent.

Cercetarea, publicata recent in revista Cancer Research, a implicat evaluarea a 1.102 femei diagnosticate cu cancer la san si a 21.952 de femei sanatoase. Oamenii de stiinta s-au bazat pe informatii referitoare la o varietate de contraceptive orale, adminstrate participantelor la studiu, urmarind numele produsului, doza si perioada de tratament.

Specialistii americani au descoperit ca, spre deosebire de participantele care nu luasera niciodata pilule contraceptive sau care renuntasera la tratament la un moment dat, femeile care continuau sa le utilizeze in prezent aveau un risc cu 50% mai ridicat de a dezvolta cancer mamar.

In cazul femeilor care luasera contraceptive orale cu doze mari de estrogen, riscul crescuse de 2,7 ori. Tratamentul cu anticonceptionale cu doze moderate de estrogen crescuse riscul de 1,6 ori, in timp ce medicamentele cu nivel redus nu au prezentat nicio influenta asupra riscului de cancer mamar.


Email

Citeste si despre:

Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului Ce alimente sa evitati daca aveti un nivel ridicat al trigliceridelor Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol Atentie la razele UV! Cresc dramatic riscul de cancer de piele! Probleme ce pot aparea in timpul administrarii pilulelor anticonceptionale De ce sa mergi la dentist in pandemie? Mentine-ti ficatul sanatos! MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire Antiperspirantele si cancerul de san Simptome ale afectiunilor mamare HPV Cancerul mamar