O noua metoda de diagnostic pentru cancerul de san

Publicat: 13 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

diagnostic,cancer,sanConform rezultatelor unui studiu efectuat recent pe animale, determinarea modelului obtinut prin testul difractiei razelor X aplicate firului de par ar putea fi util in diagnosticarea cancerului de san.
Cercetatorii au studiat modificarile modelului obtinut prin difractia cu raze X a firelor de par din mustatile de soarece inainte si la 8 saptamani dupa implantarea de celule maligne provenite de la femei cu cancer de san.
Rezultatele au confirmat prezenta constanta a unui anumit model de difractie cu raze X, corelat cu prezenta si replicarea celulelor canceroase in organismul soarecelui.
Aceasta noua metoda ar putea fi utila in diagnosticul cancerului de san intr-un stadiu mult mai precoce decat toate celelalte metode folosite in acest moment dar si in monitorizarea tratamentului pentru aceasta afectiune.


Citeste si despre:

Cancerul de san si sarcina Tipuri de cancer de san Ce este si cum se efectueaza testul HALO pentru sani? Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Screeningul cancerului de col uterin Ce este cancerul gastrointestinal? Cancerul ovarian Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Cum putem preveni obezitatea? Iata ce dieta putem adopta pentru beneficii pe termen lung Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Cancerul pancreatic Cancer Informatii generale despre cancerul endometrial Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Cancerul pulmonar cu celule mici (microcelular) Cancerul de piele sau melanomul
Cere sfatul medicului ×