Mancarea grasa si cancerul de san

Publicat: 21 Martie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Conform unui studiu recent realizat de Institutul National de Cancer din Statele Unite, mancarea bogata in grasimi creste riscul de aparitie a cancerului de san la femeile care au ajuns la menopauza.
Studiul realizat de Institutul National de Cancer s-a bazat pe raspunsurile a 188.700 de femei si a dus la confirmarea unei legaturi intre mancarea grasa si cancerul de san.
Femeile participante la studiu aveau varste cuprinse intre 50 si 71 de ani. Intrebarile din cadrul studiului s-au referit atata la alimentele consumate, cat si la cantitatile si frecventa in care acestea sunt consumate. Participantele la studiu au fost monitorizate pe o perioada de 4 ani. Cele care au consumat mai multe grasimi au avut o incidenta de aparitie a cancerului de san cu 11% mai mare decat celelalte. Riscul a fost similar atat in cazul femeilor care au consumat grasimi saturate, precum si in cazul consumului de grasimi monosaturate sau polisaturate. Au fost luate bineinteles in considerare si cazurile de cancer de san din istoria familie, fumatul, greutatea sau consumul de alcool.
Pentru intelegerea deplina a influentei grasimilor asupra aparitiei cancerului de san este nevoie de mai multe cercetari. Insa cercetatorii sugereaza ca grasimile influenteaza aparitia cancerului de san prin stimularea producerii de hormoni. Importanta este nu numai cantitatea de grasimi consumate, ci si masa de grasime acumulata de organism.
Asadar, pe langa alte aspecte nesanatoase provocate de grasimi, si infuenta aspura aparitiei cancerului de san trebuie luata in considerare.


Citeste si despre:

Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Ce alimentatie sa adoptati pentru a preveni cancerul de colon Pestele si fructele de mare 14 alimente care ne ajuta sa slabim Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi! Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise Masa corporala ideala Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar Sindromul ovarului polichistic Alimentatia sanatoasa