Mamografia 3D, cea mai eficienta si precisa metoda de diagnosticare a cancerului la san

Actualizat: 26 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un studiu recent, realizat si publicat de cercetatorii americani in Journal Medical Association, cu scopul descoperirii celei mai eficiente tehnici de depistare a cancerului de san, a demonstrat ca mamografia 3D are o rata de depistare a tumorilor mai crescuta decat orice alta metoda existenta in prezent.

Potrivit savantilor americani, studiul efectuat pe aproximativ o jumatate de milion de femei din America, a evidentiat faptul ca mamografia 3D permite depistarea mai multor tipuri de cancer mamar si scade numarul diagnosticelor gresite, frecvent aparute in urma mamografiei 2D sau a radiografiei clasice.

Mamografia digitala 3D creste cu peste 40% rata de detectare a tumorilor mamare invazive si cu aproape 30% pe cea a depistarii tuturor tipurilor de cancer la san.

Noua tehnica de imagistica tridimensionala a fost aprobata in 2011 de Agentia Americana pentru Medicamente si imbina o mamografie digitala cu o imagistica prin tomosinteza. Permite obtinerea unor imagini mai complexe si detaliate ale celulelor mamare si depistarea mai multor tipuri de tumori.

Specialistii americani considera mamografia 3D cea mai eficienta tehnica de depistare a cancerului la san, la ora actuala, in lume.


Citeste si despre:

Totul despre mamografie 10 mituri si idei preconcepute despre mamografii Cand trebuie sa faci o ecografie mamara sau o mamografie Ce alternative ale mamografiei sunt disponibile si cum functioneaza? Ce este mamografia si de ce avem nevoie de ea? Interviu cu Dr. Andreea Lefter, medic specialist radiologie si imagistica medicala Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, histeroscopia, ecografia si mamografia) Ecografia mamara Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Marirea sanilor Densitatea osoasa - informatii utile Antiperspirantele si cancerul de san Biopsia sanului Cancerul mamar Cancere fara simptome Ce este si cum se efectueaza testul HALO pentru sani?