Influenta stilului de viata asupra persoanelor cu cancer de san

Publicat: 12 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa maresc in mod cert rata de supravietuire in cazul pacientelor cu cancer de san la care boala a fost diagnosticata in stadiul incipient. Femeile participante la studiu care au mancat minim cinci portii de legume si fructe zilnic si au facut exercitii fizice moderate au redus riscul de deces la jumatate, sustin autorii studiului. Efectele s-au vazut atat la persoanele obeze, cat si la cele cu o greutate normala. Exercitiile fizice moderate sunt considerate ca fiind echivalentul unei plimbari de 30 de minute pe zi, sase zile pe saptamana.
John Pierce, unul dintre cercetatorii care au realizat acest studiu in cadrul Universitatii California din San Diego, spune ca si in cazul femeilor supraponderale dieta bazata pe combinatia de legume si fructe si exercitiile fizice au micsorat riscul de deces la jumatate.

Cercetari mai vechi au avut aratat ca si exercitiile fizice fara asocierea cu o dieta sanatoasa au avut rezultate bune asupra starii de sanatate a pacientelor diagnosticate cu cancer de san.
Impactul dietei si al exercitiilor fizice a fost analizat pentru fiecare in parte, iar cheia bunelor rezultate din cadrul acestui studiu se crede ca este chiar asocierea celor doua aspecte.
Cercetarea a inclus 1.490 de femei cu cancer in stadiu incipient care erau incluse intr-o cercetare mai mare ce analiza legatura intre dieta si situatia persoanelor diagnosticate cu cancer in stadiu incipient.
Femeilor participante la studiu nu li s-a spus exact ce si cat sa manance sau cate exercitii sa faca, dar toate au fost intrebate despre dieta pe care au tinut-o si exercitiile fizice.
De la data intrarii lor in acest studiu, femeile au fost urmarite in medie 6,7 ani.
Femeile care au avut cea mai sanatoasa dieta si au facut si exercitii fizice regulat au avut si cea mai buna stare de sanatate.







Citeste si despre:

Cum puteti ajuta persoanele cu cancer la san Cancerul pulmonar 10 sfaturi utile in prevenirea cancerului Sedentarismul si consecintele asupra sanatatii Cancerul testicular Ce legatura exista intre privarea de somn si cancer? Sfaturi pentru persoanele cu HIV Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Principalii factori care pot favoriza aparitia cancerului Factorul genetic: cum ne influenteaza viata? Legatura dintre microbiom si cancer Cand parintii inainteaza in varsta: 5 semnale de alarma privind sanatatea Metode pentru imbunatatirea fertilitatii Dieta si bolile cardiovasculare 8 zvonuri despre sanatate pe care ar fi bine sa le ignorati