Potrivit unui studiu european realizat pe 400.000 persoane, asimilarea unor cantitati ridicate de vitamina B6 si metionina reduce riscul aparitiei cancerului pulmonar cu pana la 60%, in randul fumatorilor.
Oamenii de stiinta de la Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului sustin ca rezultatele acestui studiu explica modul in care se dezvolta acest tip de cancer; astfel, de ce exista fumatori care nu fac niciodata cancer pulmonar, sau de ce fumatorii pasivi sau persoanele care au renuntat la fumat dezvolta aceasta boala.
Se pare ca dieta influenteaza direct dezvoltarea cancerului pulmonar. Rolul vitaminei B6 pentru organismul uman este incontestabil. Descoperiri recente sustin ca exista o relatie si intre vitamina B6 si prevenirea mutatiilor genetice. De asemenea, potrivit unui studiu realizat in Suedia in 2005, un nivel ridicat de vitamina B6 in organism reduce riscul dezvoltarii cancerului colorectal.
La nivel mondial, 1 din 10 fumatori dezvolta cancer pulmonar, ceea ce inseamna ca 1,2 milioane de oameni mor, anual, din cauza acestei boli. Pe langa acest tip de cancer, fumatul conduce si la aparitia bolilor cardiace, accidentelor vasculare cerebrale sau la emfizem.