S-a descoperit mecanismul de raspandire a cancerului in organism

Actualizat: 10 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii britanici au reusit sa descopere mecanismul de raspandire a cancerului in organism si spera ca pe baza acestuia sa dezvolte tratamente eficiente pentru tratarea acestei maladii si pentru imbunatatirea ratei de supravietuire a pacientilor.

Oamenii de stiinta britanici de la Kings College London spera ca, in curand, sa dezvolte tratamente eficiente de stopare a raspandirii cancerului in organism, pornind de la modul in care celulele canceroase migreaza si afecteaza alte organe din corp.

Britanicii descoperit ca, pentru ca tumorile sa invadeze celelalte organe, celulele trebuie sa isi schimbe starea de agregare din solida in lichida, pentru a permite deplasarea acestora in corp.

Acestia nu au descoperit doar modul in care celulele canceroase se deplaseaza catre alte organe, ci si semnalul chimic care contribuie la raspandirea lor in organism.

Cercetatorii incearca acum sa gaseasca metode de stopare a declansarii acestui semnal, astfel incat sa impiedice evolutia cancerului in organism, in conditiile in care cele mai multe decese cauzate de aceasta maladie sunt provocate de tumori maligne secundare, nu de cele initiale.


Citeste si despre:

Infectiile, factor de risc pentru aparitia cancerului Cauze ascunse ale cancerului de piele Prevenirea prin metode naturale a cancerului la san Cancerul endometrial Cancerul veziculei biliare Cancerul nazal Cancerul de piele sau melanomul Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cancerul testicular Stadiile cancerului mamar si importanta testelor pentru a-l descoperi la timp Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer Metastazele osoase Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Cauze imunologice de infertilitate