Radioterapie de ultima generatie oferita de OncoFort

Actualizat: 07 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Gral Medical a reusit sa finalizeze investitia de 5.5 milioane Euro, in cea mai moderna sectie de Radioterapie a spitalului OncoFort, fiind dotata cu cel mai avansat aparat de Radioterapie din Romania, Elekta Versa HD.

Numai investitia in acceleratoul de particule a fost de 3 milioane de Euro, restul fiind alocati in infrastructura spitalului si in marirea capacitatii de la 50 la 90 de paturi.

In cadrul sectiei 2 de Radioterapie, in prima luna de la inaugurare au fost tratati peste 100 de pacienti, dublu decat in mod normal, deoarece aparatul de Radioterapie Versa HD permite o viteza mult mai mare de tratament, fiind unul dintre beneficiile tehnologiei de inalta performanta.

“ Chiar daca proiectul de investitii este functional asa cum ne-am dorit, ne-am propus sa mergem mai departe cu investitii noi in anul 2017, vom inaugura in provincie un centru oncologic cu spitalizare de zi si vom pune la punct dezvoltarea spitalului OncoFort pana la 120 de paturi” a declarat Robert Serban, actionarul Gral Medical

Acceleratoarele de particule de ultima generatie au ca scop distrugerea tumorilor maligne si protejarea tesutului sanatos, acesta este si motivul pentru care perceptia pacientilor legata de iradiere s-a schimbat, iar durata diminuata a tratamentului, de numai 5 minute, ii ofera pacientului posibilitatea de a-si continua activitatea cotidiana fara nicio problema.

Medicii specialisti au confirmat ca acceleratorul Versa HD ofera cu o precizie stereotactica: o doza mare si o toxicitate redusa, acesta este si motivul pentru care Versa HD este cel mai avansat accelerator din Romania.

Daca pana-n anul 2010, radioterapia utilizata era 1D si 2D (in occident nu se mai folosesc) OncoFort a fost deschizator de drumuri in oncologia moderna privata si a adus in Romania tratamentul cu radioterapia tintita, prin conturarea volumului tumoral (3D-CRT, IMRT-IGRT, VMAT si SBRT).

Acceleratorul de particule, Versa HD, permite un calcul o planificare dozimetrica mai precisa, distribuie mai eficient doza de radiatie in tumora, dotarea cu peste 160 de lamele (dublu fata de alte aparate) permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare, timpul de tratament s-a micsorat la doar 5 minute datorita tehnicii moderne VMAT (volumetric modulated arc therapy) ce permite tratament continuu prin modularea intensitatii odata cu cresterea vitezei de rotatie a aparatului, pot fi tratate tumori profund plasate in zonele organelor de risc, toxicitatea acuta si tardiva este mult mai redusa, asigurarea calitatii (QA) si ghidajul combinat, bazat atat pe repere osoase cat si pe corelatia fiziologica a regiunii iradiate (Cone Beam CT), garanteaza acuratetea tratamentului.

Elekta Remote Services monitorizeaza in mod proactiv, in timp real, functiile cheie ale sistemului si ofera notificari ale potentialelor probleme.

Totodata aparatul Versa HD ofera medicilor specialisti in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale, limitate pana-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului.

Datorita imaginilor 4D corelate anatomic, trateaza cancerul mamar si pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, trateaza cancerul de prostata fara a necesita modalitati suplimentare de ghidaj (ex: seminte), ofera planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42% mai rapide datorita vitezei lamelelor Agility™ combinata cu administrarea VMAT.

Versa HD permite tratamentul cu stereotaxie (SBRT-Stereotactic Body Radiation Therapy), stereotaxie craniala (SRT - stereotactic radiation therapy) si radiochirurgie (SRS - Stereotactic Radiosurgery).

Pentru perioada urmatoare, Gral Medical a alocat un buget de investitii multianual de aproape 5 milioane de Euro, o parte din buget va fi alocat incepand cu anul 2017 pentru proiecte in provincie, care vor putea deservi orase importante si chiar judete, unde nevoia de servicii medicale performante este acuta.

Compania si-a bugetat pentru anul 2017 venituri de 25 milioane de Euro, in crestere cu peste 20% fata de anul anterior, cresteri ce vor fi sustinele de cele mai noi sectii oncologice deschise in capitala, de cresterea preconizata pe analize de laborator si pe segmentul corporate.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.