Proprietatile anti-cancer ale boabelor de soia

Actualizat: 22 Martie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

A fost publicat primul studiu care are ca rezultat faptul ca proteinele care se regasesc in boabele de soia pot inhiba cresterea cancerului de colon, ficat si plamani.

Boabele de soia sunt bogate in proteine si pot de asemenea sa aiba un continut ridicat de acid oleic (un acid gras monosesaturat omega-9).

Studiul a cercetat rolul pe care boabele de soia ar putea sa il aiba in prevenirea cancerului.

Folosind o varietate de soirui de boabe de soia care aveau un continut ridicat de acid oleic si proteine, cercetatorii au monitorizat bioactivitatea dintre peptidele derivate din boabele de soia si diferite tipuri de celule canceroase umane.

Studiul a aratat ca peptidele derivate din boabele de soia au inhibat semnificativ cresterea celulelor cu 73% pentru cancerul de colon, 70% pentru cancerul de ficat si 68% pentru cancerul de plamani.

Aceste rezultate arata ca acidul oleic selectat din boabele de soia pot avea un potential efect nutraceutic in reducerea cresterii catorva tipuri de cancer.


Citeste si despre:

Laptele de soia Beneficii oferite de consumul de soia Alergia la soia Adevarul despre soia Totul despre soia si beneficiile sale asupra sanatatii Hummus din pastai de soia verde Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Proprietatile terapeutice ale namolului Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer Proprietatile uleiului de pin Laptele din soia So Good Essential: un produs ideal pentru post si pentru vegetarieni 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi