O bacterie contra cancerului: Clostridium novyi

Publicat: 14 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


O metoda de tratare a cancerului a fost perfectionata de echipa reputatului cercetator Bert Vogelstein de la Johns Hopkins University din State Unite: chimioterapia incapsulata in liposomi combinata cu injectarea in prealabil a unei mici cantitati dintr-o tulpina atenuata a unei bacterii care in mod normal afecteaza organismul, Clostridium novyi.
Introdusa in centrul tumorii, aceasta bacterie nu numai ca infecteaza si distruge zonele hipoxice ale tumorii, dar, de asemenea, destrama lipozomii care se stabilesc in tumoarea respectiva datorita unei enzime denumite liposomaza, aceasta aceentuand eliberarea si eficacitatea agentilor anticancerigeni liposomici.
Rezultatele sunt promitatoare, iar noi studii care evalueaza actiunea bacteriei Clostridium Novyi la pacienti cu cancer sunt in curs de desfasurare.


Citeste si despre:

Alimentele contra cancerului de prostata Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Remedii naturale pentru cancerul de san Cancerul de colon si dieta Efectele tratamentului pentru cancer asupra creierului - Chemo brain Prezentati risc crescut pentru cancerul de piele? Mit sau adevar: Lucruri si alimente care pot provoca cancer! Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar 8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul Intoxicatia alimentara cu Salmonella Tipuri de transplant de celule stem Recomandari pentru evitarea dezvoltarii neoplaziei mamare Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala 10 beneficii pentru sanatate ale alimentelor condimentate