La Arad va fi construit un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer

Publicat: 09 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii va construi la Arad, pana in 2011, un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer, lucrarile urmand sa inceapa anul viitor, transmite corespondentul NewsIn.

Conform unei informari a ministerului, Comisia Consultativa de Oncologie a intocmit un Plan de investitii etapizat, cu esalonarea investitiilor pe o perioada de trei ani, intre 2009 si 2011, care a devenit o componenta importanta a Planului national de lupta impotriva cancerului. "Pe baza rezultatelor acestei investigatii s-a stabilit necesarul de echipamente de radioterapie, echipamente conexe si amenajarile necesare pentru functionarea centrului de radioterapie“, se arata in informarea ministerului Sanatatii.

In evidentele medicilor oncologi din Arad sunt 11.000 de persoane, iar anual alte 1.700 de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Din cauza acestei boli, in fiecare an mor in judetul Arad aproximativ 1.500 de oameni.

Cladirea in care functioneaza Sectia de Oncologie din cadrul Spitalului municipal Arad are numai 45 de locuri, fiind veche si neincapatoare pentru solicitarile celor bolnavi, care sunt nevoiti sa astepte ingrijirile doctorilor in functie de programari. "Numarul de paturi poate fi modificat numai prin ordin al ministrului Sanatatii. Specificul terapiei pentru pacientii cu cancer il reprezinta curele repetitive de citostatice, pe baza de programare, asa ca singura posibilitate o reprezinta dezvoltarea serviciilor de tip spitalizare de zi“, se mai arata in informarea Ministerului Sanatatii.

In ultimii ani, mai multi bolnavi de cancer din Arad au ales sa se trateze la unitati medicale din alte judete.


Citeste si despre:

Mituri despre cancer Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Contractul cadru 2008 PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Contract cadru 2009 Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman 10 recomandari pe care sa le iei in considerare dupa operatia bariatrica De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Radioterapia salveaza vieti, iar cancerul este invins Metodologia pentru aplicarea OG nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Documentele pentru dobandirea calitatii de asigurat respectiv de asigurat fara plata contributiei. Executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate Fractura de sold Mezoteliomul malign Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului