Compania Google a anuntat recent ca lucreaza la dezvoltarea unei metode neinvazive de diagnosticare a cancerului. Este vorba de o pastila cu nanoparticule.
Proiectul inovator al specialistilor de la Google se desfasoara in centrul ultramodern de cercetare Lab X si presupune dezvoltarea unei pastile cu nanoparticule, care, odata ajunse in organism, vor adera pe peretii organelor afectate de cancer.
Nanoarticulele care vor fi introduse in pilula vor contine un "centru" (miez) magnetic ce va permite medicilor sa le detecteze cu ajutorul unui dispozitiv extern (cu lumina sau unde radio), sa le numere si sa sa puna, astfel, diagnosticul precis.
Este nevoie de timp si cercetari amanuntite pentru descoperirea realului potential al acestei tehnologii, dar specialistii Google, care au lansat si alte inovatii medicale - lentile de contact pentru monitorizarea glicemiei, tacamuri speciale pentru persoane carora le tremura mainile, sunt optimisti in privinta sanselor ca aceasta metoda neinvaziva de depistare a cancerului sa fie gata de lansare in mai putin de zece ani.