Fumatul este responsabil de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati - studiu

Publicat: 23 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Fumatul este responsabil de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea California, informeaza presa britanica de specialitate.

Studiul arata ca rata deceselor cauzate de fumat este de doua ori mai mare decat se credea, iar barbatii nu sunt afectati doar de cancerul pulmonar. Cercetarea demonstreaza ca exista o legatura intre fumat si mai mult de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati.

Echipa de cercetatori a comparat ratele de deces cauzate de cancer pulmonar cu rata deceselor cauzate de toate tipurile de cancer in cazul barbatilor din Massachusetts. Evaluarea arata ca aceste rate s-au schimbat in tandem, an de an, din 1979 pana in 2003. Relatia stransa dintre cele doua rate de-a lungul celor 25 de ani arata ca exista o singura cauza pentru amandoua - fumul de tigara.


Citeste si despre:

Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Fumatul si efectele sale asupra longevitatii Importanta covarsitoare a factorului de protectie solara Clasificarea hormonilor si rolul acestora in organism Adevarul despre melanom, cel mai periculos cancer de piele Cancerul testicular - autoexaminarea Probleme de sanatate cauzate de fumatul pasiv O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Cum recunosti un medic bun? 6 caracteristici la care sa fii atent De ce este atat de greu sa renuntati la fumat Fumatul pasiv, o amenintare pentru sanatate Adevarul despre fumat Cat de periculos este fumul de tigara? Cum va puteti ajuta organismul daca renuntati la fumat? Poate fumatul sa provoace avort spontan? Tiroida - un organ mic dar cu o responsabilitate uriasa
Cere sfatul medicului ×