Dezvoltarea tumorilor precanceroase de la nivelul colonului ar putea fi prevenita-studiu

Publicat: 16 Februarie 2009

Un medicament testat in prezent pentru tratarea mai multor tipuri de cancer si care are efecte secundare minime ar putea fi folosit si pentru prevenirea aparitiei cancerului de colon, la persoanele care au risc crescut, sustin cercetatorii de la Clinica Mayo din Florida.

Potrivit acestora, medicamentul, numit enzastaurina, reduce semnificativ riscul de aparitie a tumorilor de colon la animalele de laborator. Mai mult, tumorile care totusi au aparut au fost slab agresive, fata de formele grave care au aparut la animalele carora nu le-a fost administrat medicamentul.

“Este nevoie de un medicament care sa reduca riscul aparitiei cancerului de colon, iar studiile noastre arata ca ezastaurina poate fi eficienta in aceasta problema”, a declarat dr. Nicole Murray, coodonatorul echipei de cercetatori. De obicei, pacientii care au risc crescut pentru acest tip de cancer dezvolta numerosi polipi precancerosi la nivelul colonului, care trebuie indepartati periodic chirurgical, prin colonoscopie.

Cercetatorii au administrat medicamentul zilnic unui lot de soareci, pe care i-au expus apoi, alaturi de un lot de control, actiunii unei substante cu efect carcinogen, ce produce tumori ale colonului. Dupa 22 de saptamani, 80% din soarecii din lotul de control au prezentat tumori de colon, fata de numai 50% din soarecii tratati cu enzastaurina.

In prezent, enzastaurina este studiata in cadrul unor teste clinice in tratarea limfomului cu celule B si a glioamelor de grad inalt.

Sursa NewsIn


Email

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Colonoscopia virtuala

Schimbari in stilul de viata dupa tratamentul cancerului de colon

Complicatii rezultate in urma sindromului de colon sau intestin iritabil

Diverticulita colonica - cauze, simptome, tratament

Diferenta dintre tumorile maligne si cele benigne

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

Colonoscopia - cauze, simptome si tratament

Colita ulcerativa: o boala care poate fi fatala. Nu ignora niciodata simptomele ei!

E. coli si sarcina

Keratoza actinica sau solara - factori de risc, simptome, tratament si preventie

Fibrele si bolile diverticulare