Boli autoimune, cauze si tratamente in medicina biologica

Actualizat: 31 Iulie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tulburarile autoimune sunt un grup de boli a caror prevalenta creste atat de repede, incat aproape au ajuns sa fie considerate o „afectiune comuna”. Din punct de vedere al medicinei conventionale, tulburarile autoimune cuprind o varietate de boli care se manifesta diferit, in functie de organul afectat si de specificul fiecarui pacient. Medicina biologica a reusit sa identifice cauzele cele mai frecvente si sa dezvolte o serie de tratamente cu rezultate spectaculoase.

Problema principala a acestor afectiuni consta in faptul ca medicina conventionala nu reuseste sa le identifice cauzele si le eticheteaza drept boli „idiopatice”, adica de origine necunoscuta. De exemplu, tiroidita autoimuna (boala Hashimoto) este boala cu cea mai rapida crestere din Statele Unite State (dupa „boala Lyme). Printre bolile care apartin acestui grup se numara:

In toate aceste diagnostice, cauzele sunt necunoscute si tratamentul se realiza, in trecut, prin metode supresoare, cum ar fi corticosteroizii, si, mai nou, cu medicamente antiinflamatoare, chimioterapie sau prin terapii noi si extrem de costisitoare, cu anticorpi, precum Humira.

Medicina biologica nu considera ca exista o singura cauza a acestor afectiuni, ci mai degraba o combinatie extrem de individualizata de cauze si o tulburare profunda a sistemului imunitar.

Acest tip de medicina ia in considerare, testeaza si trateaza intreaga interactiune a cauzelor subiacente si acorda o atentie semnificativa intestinului, ca principal regulator al sistemului imunitar. Din experienta dr. Thomas Rau, unul dintre pionierii medicinei biologice, cele mai frecvente probleme de baza in bolile autoimune sunt:

Prin abordarea si eliminarea tuturor tulburarilor identificate, starea pacientilor se imbunatateste semnificativ. Procesul, insa, poate dura de la cateva luni, pana la doi ani.

Pacientii tratati de dr. Rau pentru scleroza multipla sufera mai putine recaderi si multi ajung la o vindecare substantiala. In cazul colitei ulcerative, a inregistrat peste 60% recuperari complete. Practic, starea tuturor pacientilor se imbunatateste semnificativ, fara a lua medicamentele chimice, traditionale.

Tratamentul persoanei, nu al diagnosticului

Tratamentele aplicate in cadrul medicinei biologice sunt foarte individualizate. Nu se trateaza diagnosticul, ci indivizii si cauzele lor subiacente. Abordarea terapeutica variaza in functie de cauzele subiacente identificate. Medicamentele chimice pot fi reduse treptat si eventual intrerupte, adesea in cateva luni.

Printre terapiile folosite de dr. Thomas Rau, disponibile si in cadrul clinicii romanesti QUANTICA720°, se numara:

In general, aceasta combinatie de terapii imbunatateste considerabil metabolismul celular, permitand organismului sa-si recapete functia de auto-vindecare in cateva saptamani sau luni.

Dr. Thomas Rau ofera pacientilor romani consultatii de medicina integrativa prin intermediul clinicii QUANTICA720°, din Bucuresti. In plus, sustine si un curs complex si inovator pe tema ,,Inflamatia Silentioasa in Sindromul Colonului Irritabil, Boli Autoimune si Patologie Oncologica”, dedicat medicilor din Romania pasionati de abordari complementare si o viziune integrativa asupra sanatatii. Cursul este impartit in sase sectiuni, dureaza aproximativ noua ore, se desfasoara online si reprezinta o oportunitate unica de a invata de la un expert in domeniul medicinei biologice si de a aduce valoare adaugata activitatii participantilor.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Relatia dintre hepatita C si hepatita autoimuna Boli de piele autoimune Hepatita autoimuna Boli ale oaselor si tratamentul acestora Lupusul eritematos sistemic - boala autoimuna Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Bolile sistemului imunitar Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic Sindromul Evans, boala autoimuna cu cauze necunoscute Hepatita autoimuna o afectiune rara care afecteaza ficatul Psoriazisul - cauze, simptome, tratament