Aspirina administrata zilnic ar putea preveni mai multe tipuri de cancer

Actualizat: 07 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii Centrului de Prevenire a Cancerului din Londra au ajuns la concluzia ca administrarea zilnica a unei aspirine poate preveni mai multe tipuri de cancer.

Oamenii de stiinta britanici sustin ca persoanele fara probleme de sanatate, care iau 10 ani la rand cate o aspirina pe zi, isi pot reduce cu pana la 35% riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, in special ale tractului digestiv.

Echipa de profesori englezi a analizat peste 200 de studii clinice menite sa evidentieze proprietatile anticancerigene ale aspirinei si a ajuns la concluzia ca medicamentul poate fi o forma eficienta de preventie a diverselor tipuri de cancer de colon, cancer stomacal, cancer esofagian sau cancer de prostata.

Oamenii de stiinta cred ca protectia oferita de aspirina provine din efectul sau de reducere a inflamatiilor si de prevenire a formarii cheagurilor de sange, doua conditii de dezvoltare a celulor canceroase in organism. Specialistii sustin ca aspirina trebuie sa fie administrata o perioada lunga de timp, intre 5 si 10 ani, pentru a avea efect preventiv asupra instalarii cancerului.

Cercetatorii mai spun ca, din cauza posibilelor efecte secundare ale medicamentului, nimeni nu trebuie sa inceapa un astfel de tratament fara sa consulte un medic.


Citeste si despre:

Cancer Simptome cancer de colon Mituri despre cancer Tipuri de cancer de san Cele mai intalnite mituri despre cancer Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer Medicii urologi actualizeaza modul in care trateaza Infectia urinara – Iata ce trebuie sa stii Endocrinologie si hipotiroidism: care policlinica din Suceava este alegerea de top pentru tratament? Cancer de intestin subtire Durerea in cancer Relatia intre alimentatie si cancer 5 sfaturi importante ca sa nu faci cancer Radiatiile si riscul de cancer Simptome cancer de plamani Cancerul de prostata - cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor