Asociatia isi propune sa creasca numarul celor care redirectioneaza 2% din impozitul pe venit de la 30% dintre cei vizati la 50%
Lucrarile la Timisoara au demarat deja, cu doua camere sterile
In perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociatia Salveaza Vieti a strans peste 1.000.000 de euro prin campania „Nu ma ignora”, dedicata infiintarii primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis turcanu din Timisoara. In continuare, Asociatia va derula o campanie de redirectionare a 2% din impozitul pe venit catre Salveaza Vieti, impreuna cu vedetele care s-au alaturat campaniei - Paula Herlo, Presedinte Onorific Salveaza Vieti, Andreea Raicu, Tudor Chirila, Cabral, Virgil Iantu si Bogdan Dumitrache. Lucrarile de la Timisoara au demarat deja, cu amenajarea a doua camere sterile pentru transplant medular. Fiecare camera inseamna tratamentul a inca 30 de copii pe an.
„Ne-am atins scopul primei campanii, insa nu putem sa ne oprim aici. Copiii bolnavi au nevoie de mai mult ajutor din partea noastra. Daca fiecare roman ar putea sa mearga la Timisoara, sa vada copiii mici, vulnerabili, dar plini de speranta, care vor doar sa mearga acasa, sunt convinsa ca ne-am face timp sa completam un formular. De aceea am apelat la Tudor, Andreea, Paula, Cabral, Virgil si Bogdan, ca sa aratam tuturor ce inseamna suferinta unui copil care asteapta un ajutor care nu mai vine sau disperarea parintilor doborati de neputinta. Noi, in schimb, avem sansa de a schimba acest lucru, alocandu-ne cinci minute in care sa ne scriem numele pe un formular. Sunt convinsa ca putem fi mai implicati si mai sufletisti, ca nu putem ignora copiii care asteapta sa-i ajutam. Iar formularele stranse de la 50% dintre romanii cu venituri, asa cum ne dorim noi, inseamna 180 milioane lei si foarte multa speranta la viata”, a declarat Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.
„Am mers la Timisoara fara sa stiu la ce sa ma astept. Fiecare vizita in spital a fost o experienta coplesitoare. As fi vrut sa nu fi aflat ca in Romania un copil bolnav de cancer din doi se prapadeste, in timp ce in Europa 8 din 10 traiesc. Cancerul suna ca o condamnare pentru copiii din Romania, iar noi putem schimba sentinta, directionand 2% din impozitul pe venit catre aceasta cauza”, a declarat Paula Herlo, Presedinte Onorific Salveaza Vieti.
Prin noua campanie, Asociatia isi propune sa sporeasca sansele de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer prin cresterea gradului de implicare a persoanelor active din Romania. Anul trecut, doar 30% dintre romanii cu venituri au redirectionat cei 2%. Redirectionarea este un proces simplu, nebirocratic. Orice persoana care are salariu/venit trebuie doar sa completeze un formular simplu, care se gaseste la www.salveazavieti.ro si sa-l trimita la administratia financiara de care apartine.
Campania de comunicare este sustinuta de catre Tudor Chirila (concept creativ si regie spoturi online), Free Communication (PR) si OMD (media).
Despre Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu Timisoara
Clinica de Oncopediatrie de la Timisoara a fost construita si dotata aproape in intregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit serban care, in anul 2002, realiza pentru prima oara in Romania transplantul de celule stem de la un donator inrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. serban a reusit sa convinga asociatii umanitare din Germania si Austria sa sprijine acest spital, iar investitiile asociatiilor umanitare straine au totalizat pana acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este in continuare sustinut din strainatate, iar medicii de aici reusesc sa trateze anual, in conditii peste nivelul mediu al spitalelor din Romania, mai mult de 350 de copii si adolescenti.
Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti se situeaza sub 50% in Romania, fata de peste 80% in UE. Cauza acestei situatii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe langa diagnostic, in etapa tratamentului este vitala existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.