A fost creata berea cu efect anti-cancer

Publicat: 21 Octombrie 2008

O echipa de studenti de la Universitatea Rice (SUA) a creat, folosind ingineria genetica, bio-berea cu efect anti-cancer, care va fi prezentata, in noiembrie, la cea mai mare competitie internationala de biologie sintetica, potrivit site-ului institutiei.

Bio-berea contine reservatrol, o chimicala care reduce riscul de cancer si de boli cardiovasculare. Echipa de studenti a creat un tip de drojdie modificata genetic, care fermenteaza berea si, in acelasi timp, produce reservatrol.

Reservatrolul este un compus natural care se gaseste in diferite plante, printre care strugurii si arahidele. Numeroase studii au dovedit ca acesta are efecte anti-inflamatorii si anti-cancer si ca aduce beneficii cardiovasculare.


Citeste si despre:

Beneficiile pentru sanatate oferite de bere Ceapa si usturoiul pot preveni aparitia unor tipuri de cancer Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer Dieta o2 Pharmaceris M - O ingrijire deosebita pentru perioada sarcinii Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Dieta Montignac Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate Dieta cu limonada si sanatatea Informatii surprinzatoare despre cofeina Hiperaciditatea gastrica