Test nou de depistare a cancerului de col uterin, lansat pe piata

Actualizat: 24 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou test de depistare a cancerului de col uterin, boala care ucide anual sute de mii de femei, a fost creat de un important grup farmaceutic elvetian si lansat pe trei continente Europa, Asia si America.

In conditiile in care cancerul cervical, provocat de infectia cu virusul papiloma uman (HPV), face peste 500.000 de victime pe plan mondial, iar jumatate dintre ele mor din cauza bolii, grupul farmaceutic elvetian Roche a dezvoltat un nou test de diagnosticare a acestei tumori, care identifica infectiile cu HPV aflate la risc de declansare a cancerului.

Noul test citologic, numit NINtec PLUS, permite identificarea leziunilor din stadiu precanceros, ceea ce ii va ajuta pe medici sa recomande mai repede colposcopia, pentru diagnosticarea timpurie a tumorilor si cresterea sanselor de vindecare.

Rata de supravietuire ajunge pana la 90% atunci cand cancerul cervical este diagnosticat in stadiu incipient.


Citeste si despre:

Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Cancerul de col uterin. Simptome si tratament Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, histeroscopia, ecografia si mamografia) Cancerul cervical - stadializare si tratament Testul Babes-Papanicolau si importanta lui Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Ce trebuie sa stiti despre cancer Ce este cancerul gastrointestinal? Interviu Dr. Istvan Petak: Sa luptam impotriva cancerului cu medicamente specifice Ce este si cum se efectueaza testul HALO pentru sani? Sanatatea femeii - vulnerabilitati Cand este necesar consultul ginecologic? Histerectomia
Cere sfatul medicului ×