O aspirina pe zi poate reduce riscul cancerului ovarian

Actualizat: 11 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aspirina, folosita pentru tratarea durerilor de cap sau a crampelor musculare, poate avea un beneficiu substantial pentru sanatatea femeilor.

Un studiu recent, publicat in Jurnalul Institutului National de Cancer din SUA, a descoperit ca femeile care isi administreaza cate o aspirina pe zi isi reduc cu pana la 20% riscul de a dezvolta cancer ovarian.

Cercetarea a evaluat simptomele si tratamentele medicamentoase urmate de 20.000 de femei, pe baza analizei unui numar de 12 studii epidemiologice dedicate cancerului. Circa 8000 dintre acestea au primit un diagnostic oncologic.

Astfel, 18% dintre participante au luat cate o aspirina pe zi, 24% au urmat un alt tip de tratament medicamentos, iar 16% au luat acetaminofen regulat.

Rezultatele arata ca femeile carora li s-a administrat o aspirina in fiecare zi si-au redus cu 20% riscul de dezvoltare a cancerului ovarian, iar cele care au urmat un tratament cu acetaminofen au prezentat cu 10% mai putine sanse de imbolnavire.

Participantele care au urmat alte tipuri de tratamente medicamentoase nu si-au influentat in niciun fel predispozitia la cancerul ovarian.

Desi rezultatele studiului observational recomanda aspirina ca masura preventiva pentru cancerul de ovare, specialistii raman rezervati in a o include in practicile clinice.


Citeste si despre:

Chist ovarian functional Cancerul pulmonar Factori de risc pentru cancerul de colon Durerea cronica pelvina la femei Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Cum pot fi evitate si tratate problemele menstruatiei anormale? Despre balonare, eructatii si flatulenta Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Sindromul premenstrual Screeningul ca parte din preventia bolilor Hemoragia uterina disfunctionala Aspirina si prevenirea maladiilor cardiovasculare Consecintele unei supradoze de aspirina Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Influenta aspirinei asupra fertilitatii feminine
Cere sfatul medicului ×