Metoda noua si simpla de diagnosticare a cancerului ovarian

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii belgieni si britanici au dezvoltat o metoda mai simpla de depistare a cancerului ovarian, pe baza mai multor informatii medicale si investigatii minim invazive, care ar putea inlocui interventiile chirurgicale utilizate in prezent pentru diagnosticare.

Cancerul ovarian este dificil de depistat pe baza simptomatologiei, intrucat in cele mai multe cazuri, simptomele nu exista sau, atunci cand apar - balonari si crampe abdominale - sunt puse pe seama altor afectiuni.

Savantii de la Universitatea din Leuven, Belgia, si Imperial College din Londra sustin ca metoda de diagnosticare se bazeaza pe o combinatie de informatii medicale despre starea pacientei, teste de sange si ecografii si ca poate prognoza nu doar daca tumoarea ovariana este benigna sau maligna, ci si in ce stadiu se afla cancerul, in caz de malignitate.

Noua metoda, in testarea careia cercetatorii au obtinut rezultate foarte bune, ar putea elimina astfel interventiile chirurgicale adesea inutile facute in vederea diagnosticarii corecte a bolii.

Cancerul ovarian este considerat cea mai agresiva forma a cancerului de tip ginecologic, statisticile evidentiind o rata de supravietuire de sub 40% la 5 ani de la debutul bolii.


Citeste si despre:

Cancerul mamar Cancerul ovarian Cancerul ovarian - cauze si simptome ascunse. Nu le ignora! Simptomele precoce ale cancerului ovarian De ce cancerul ovarian provoaca atat de multe decese? 7 simptome de cancer ovarian Cancerul ovarian, neoplasmul cu cea mai mica rata de supravietuire in randul femeilor Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Analize utile in diagnosticarea cancerului si metode de preventie Poti face cancer dupa histerectomie? Prezinti risc de a mosteni cancerul de san sau ovarian? Iata ce ai de facut Testul genetic BRCA - cand si de ce se recomanda Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Cancerul endometrial 6 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre cancerul ovarian