Marijuana poate creste riscul de cancer testicular - studiu

Publicat: 11 Februarie 2009

Consumul de marijuana poate creste riscul de dezvoltare a cancerului testicular cu 70%, in special a unei forme mai agresiva a bolii, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, informeaza Reuters.

Cercetatorii au studiat cazurile a 369 de barbati din Seattle cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani care sufera de cancer testicular si cele ale 979 de barbati cu varste asemanatoare, dar care nu erau bolnavi.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma marijuana sunt cu 70% mai predispuse sa faca aceasta boala, comparativ cu cei care nu consuma.

Riscul de imbolnavire pare sa fie mai mare la barbatii care au recunoscut ca au fumat marijuana timp de cel putin 10 ani sau ca au consumat acest drog inainte de varsta de 18 ani. Studiul cercetatorilor americani este primul care exploreaza asocierea dintre marijuana si cancerul testicular, potrivit lui Stephen Schwartz, medic la Centrul de Cercetare al Cancerului din Seattle.

"Acesta este primul studiu care ia in calcul aceasta posibilitate, insa mai sunt multe cercetari de facut pentru a dovedi ca un consum constant de marijuana creste riscul unui barbat de a face cancer testicular", a explicat Scwartz.

Consumul de marijuana poate, de asemenea, sa aiba efecte asupra sistemului reproducator, afectand inclusiv calitatea spermei.

Sursa NewsIn


Email

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Cauze generale ale infertilitatii masculine