Consumul a 4 cani de cafea pe zi poate reduce semnificativ riscul instalarii cancerului uterin si endometrial, potrivit unui studiu recent efectuat de oamenii de stiinta britanici.
Cercetatorii Colegiului Imperial din Londra incurajeaza femeile sa bea pana la un litru de cafea in fiecare zi, pentru a-si diminua cu pana la o cincime predispozitia la dezvoltarea cancerelor de la nivelul aparatului reproducator.
Echipa de cercetatori s-a concentrat pe obiceiurile alimentare adoptate de un esantion exclusiv feminin, format din femei diagnosticate cu cancer endometrial si voluntare care nu sufera de aceasta boala.
Initiatorii studiului au identificat 9 alimente si nutrienti care ar putea influenta pozitiv si negativ instalarea formelor de cancer dezvoltate la nivelul aparatului reproducator: grasimile saturate, fosforul, carbohidratii, iaurtul, untul, cartofii, grasimile mononesaturate si cafeaua.
Rezultatele arata ca un consum de un litru de cafea pe zi poate reduce cu pana la 19% riscul de cancer uterin si endometrial. In plus, savantii au descoperit ca aportul bogat de grasimi mononesaturate si fosfor scade predispozitia la imbolnavire, pe cand cel de unt si carbohidrati o creste.
Beneficiul scaderii riscului de dezvoltare a cancerului endometrial nu este singurul asociat cu consumul regulat de cafea. Luna trecuta, un studiu publicat in "Jurnalul Institutului National de Cancer" arata ca aceasta bautura cu efect antioxidant previne melanomul (cea mai agresiva forma de cancer al pielii).