4 cani de cafea pe zi reduc riscul instalarii cancerului endometrial

Actualizat: 10 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul a 4 cani de cafea pe zi poate reduce semnificativ riscul instalarii cancerului uterin si endometrial, potrivit unui studiu recent efectuat de oamenii de stiinta britanici.

Cercetatorii Colegiului Imperial din Londra incurajeaza femeile sa bea pana la un litru de cafea in fiecare zi, pentru a-si diminua cu pana la o cincime predispozitia la dezvoltarea cancerelor de la nivelul aparatului reproducator.

Echipa de cercetatori s-a concentrat pe obiceiurile alimentare adoptate de un esantion exclusiv feminin, format din femei diagnosticate cu cancer endometrial si voluntare care nu sufera de aceasta boala.

Initiatorii studiului au identificat 9 alimente si nutrienti care ar putea influenta pozitiv si negativ instalarea formelor de cancer dezvoltate la nivelul aparatului reproducator: grasimile saturate, fosforul, carbohidratii, iaurtul, untul, cartofii, grasimile mononesaturate si cafeaua.

Rezultatele arata ca un consum de un litru de cafea pe zi poate reduce cu pana la 19% riscul de cancer uterin si endometrial. In plus, savantii au descoperit ca aportul bogat de grasimi mononesaturate si fosfor scade predispozitia la imbolnavire, pe cand cel de unt si carbohidrati o creste.

Beneficiul scaderii riscului de dezvoltare a cancerului endometrial nu este singurul asociat cu consumul regulat de cafea. Luna trecuta, un studiu publicat in "Jurnalul Institutului National de Cancer" arata ca aceasta bautura cu efect antioxidant previne melanomul (cea mai agresiva forma de cancer al pielii).


Citeste si despre:

Dieta si riscul de cancer Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer Factori de risc pentru cancerul de colon Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Cum putem reduce riscul depresiei? Adevarul despre consumul de bauturi dulci si riscul de cancer Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Lampile UV si riscul de cancer Alimentul care creste periculos riscul de cancer Alcoolul si riscul aparitiei cancerului Diabetul zaharat si riscul de cancer Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer 8 moduri sa va reduceti riscul de cancer in fiecare zi Simptomele si factorii de risc ai cancerului laringeal