Risotto cu fructe de mare
Actualizat: 25 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Risotto cu fructe de mare este o reteta italieneasca grozava, perfecta pentru orice masa de pranz sau cina, dar mai ales pentru regimul pacientilor diagnosticati cu pancreatita.
Ingrediente:
- 500 g fructe de mare (mix sau la alegere, un sortiment)
- 12 rosii cherry
- 70 g mazare congelata
- 1 ardei gras, feliat subtire
- 225 g orez brun fiert
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita pudra de chimion
- 1/2 lingurita de ulei de masline
- coriandru proaspat, pentru decor
Mod de preparare:
Pune uleiul la incins, intr-o tigaie nonaderenta, si prajeste ceapa, usturoiul, ghimbirul si coriandrul pana cand legumele se inmoaie. Adauga ardeiul si mazarea si lasa-le sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga orezul, fructele de mare si rosiile. Mai lasa risotto-ul inca 4 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Preparatul se serveste cald.