Anevrism popliteal tratat cu stent cu straturi multiple

Publicat: 10 Ianuarie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Firma Cardiatis SA a anuntat tratarea cu succes a primului pacient cu anevrism popliteal utilizand stentul cu straturi multiple Cardiatis FluidSmart 3D. FluidSmart este un dispozitiv de investigare utilizat in Uniunea Europeana, apartinand tehnologiei de urmatoare generatie pentru repararea anevrismelor endovasculare.

Procedura a fost realizata de Prof. Antonios Polydorou de la Spitalul Agios Panteleimon din Atena, Grecia iar primul pacient tratat a fost un barbat de 75 de ani care a fost supus pe data de 14 decembrie 2006 unei proceduri endovasculare minim invazive prin care a fost amplasat un stent cu modulare heliodinamica Cardiatis FluidSmart pentru a trata un anevrism popliteal de 5 cm. Angiograma realizata dupa efectuarea procedurii a aratat asezarea cu succes in pozitie si reducerea fluxului la nivelul anevrismului.
Pe data de 20 februarie 2007, la o distanta de 2 luni dupa implantarea stentului, angiografia a indicat formarea unui tromb organizat in interiorul anevrismului, cu reducerea dimensiunii anevrismului. Pe data de 10 iulie 2007 angiograma de urmarire la 7 luni a indicat excluderea completa a avnevrismului din circulatie. La momentul publicarii articolului, anevrismul era in continuare exclus din circulatie, fara recanalizare, iar pacientul beneficia de functionalitate completa.

Desi sunt rare, anevrismele popliteale pot determina o morbiditate severa. Repararea chirurgicala deschisa ramane metoda principala de control al acestora, insa tehnologia Cardiatis FluidSmart 3D ofera o noua abordare endovasculara pentru cazurile dificil de tratat.


Citeste si despre:

Metode de rejuvenare si revitalizare – peelingul chimic profund cu PRX T33 Anevrismul aortic abdominal Anevrismul - localizare, simptome si tratament Ce este un anevrism aortic si cum se poate trata? Anevrismul aortic (aorta anevrismala) Anevrismul de artera carotida - riscuri si tratament Scleroza multipla Ce reprezinta eticheta UV400 pe ochelarii de soare? Recuperarea unghiei: abordari moderne in gestionarea onicomicozei Cum sunt diagnosticate si tratate fracturile osoase Durerile articulare: cum sa le depistati si cum sa le tratati la domiciliu? Imbunatatirea sanatatii oaselor in scleroza multipla Ce este restenozarea de stent si cum o poti preveni? Tulburarea de identitate disociativa sau personalitatea multipla Anevrismul aortei abdominale, Dr. Bogdan Vintila, medic primar chirurgie vasculara Factori de risc pentru anevrismul aortic toracic