Legatura nebanuita intre dusuri si boala Crohn

Actualizat: 25 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dusurile par sa fie responsabile pentru raspandirea bacteriei patogene care determina declansarea bolii Crohn, potrivit unui studiu nou efectuat de cercetatorii britanici de la Universitatea Leicester.

Bacteria responsabila pentru declansarea bolii Crohn, o boala inflamatorie intestinala, pare sa se regaseasca in 1 din 10 dispozitive de dus, sustin specialistii, care au ajuns la concluzia ca baile reprezinta un factor de risc important pentru aceasta afectiune. Microorganismul responsabil pentru infectie se numeste Mycobacterium avium subspecia paratuberculosis (MAP).

Echipa implicata in derularea studiului a examinat probe prelevate de la dusuri din diferite regiuni ale Marii Britanii si a detectat prezenta bacteriei patogene la 3 din fiecare 30 de probe analizate.

Profesorul Roger Pickup, coordonatorul studiului, sfatuieste persoanele sa se protejeze de riscul contaminarii cu bacteria responsabila pentru boala Crohn lasand dusul sa curga cateva minute inainte de folosire, mai ales daca a fost scos din uz mai mult timp.


Citeste si despre:

Boala Crohn: regim alimentar Afectiuni inflamatorii intestinale: boala Crohn si colita ulcerativa Boala Crohn - inflamatia colonului Diferenta intre boala Crohn, colita ulcerativa si boala inflamatorie intestinala Cele 5 tipuri ale bolii Crohn 15 alimente recomandate persoanelor cu boala Crohn Boala inflamatorie intestinala – ce reprezinta, cum se manifesta si cum se poate trata? Endocrinologie si hipotiroidism: care policlinica din Suceava este alegerea de top pentru tratament? 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Salata de avocado si rosii Boala pilonidala Salata de ardei preparati pe gratar Fistule anale Cum va protejeaza probioticele sanatatea Cancerul rectal: factori de risc, simptomatologie si tratament Boli inflamatorii intestinale