Constipatia - solutii la indemana ce previn complicatiile

Actualizat: 11 Februarie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spunem despre cineva ca sufera de constipatie atunci cand are mai putin de 3 scaune pe saptamana.

Intervalele si mai mari intre evacuarile intestinale duc la cronicizarea acestei afectiuni. Desi constipatia ocazionala este foarte frecventa si considerata o simpla neplacere sau disconfort, unii oameni se confrunta cu simptomele constipatiei cronice si le poate fi afectata capacitatea de a-si indeplini sarcinile zilnice.

Ce duce la aparitia constipatiei?

Constipatia apare cel mai frecvent atunci cand materia fecala are un tranzit ingreunat si nu poate fi eliminata, ceea ce poate face ca scaunul sa devina dur si uscat.

Constipatia are multe cauze posibile precum consumul excesiv al produselor bogate in amidon (cartofi, paine, produse de patiserie, alimente procesate), lipsa activitatii fizice, stresul, schimbarea fusului orar, fluctuatiile hormonale din timpul ovulatiei, sindromul intestinului iritabil, medicamente precum analgezicele puternice, narcoticele, antidepresivele si suplimentele cu fier. Alimentatia fara fibre si lichide, majoritar bazata pe carne, lactate, bauturi carbogazoase, produse de patiserie, dulciuri este, de asemenea, o cauza frecventa a aparitiei constipatiei.

Odata instalata constipatia, materiile fecale pot constitui o blocare a spatiului intestinal si pot incetini sau opri miscarea scaunului. Exista si alte situatii care pot duce la aparitia constipatiei. In cazul fisurilor anale, durerea din timpul defecatiei, poate conduce la intarzierea voita a eliminarii scaunului si la aparitia constipatiei. Exista si afectiuni neurologice, care fac ca muschii din colon si rect sa nu se mai contracte pentru a asigura tranzitul intestinal normal.

Balonare, greata, durere abdominala. Cum tratam constipatia?

Remediul natural pentru constipatie il reprezinta fibrele din cuticula semintelor de Psyllium, insotite de doua enzime: galactozidaza si galactozidaza. Toate aceste ingrediente se regasesc in detoxifiantul natural antibalonare Plantalax. Cum actioneaza? Fibrele continute de Plantalax, trec la nivelul florei bacteriene intestinale, doar printr-o fermentare partiala, mult mai lenta. Aceste fibre ramase nefermentate, absorb apa in interiorul intestinului, transforma textura si cresc volumul materiilor fecale, ceea ce face ca evacuarea sa devina mai rapida. Componenta fermentata determina, la nivelul colonului, cresterea bifidobacteriilor, acele bacterii benefice din intestin, cu rol in digestie si imunitate. Aceste fibre trebuie sa fie insotite de enzime digestive precum cele din componenta Plantalax, pentru ca altfel nu se pot digera si pot duce la balonare. -galactozidaza fragmenteaza oligozaharidele nedigerabile care dau balonare, si -galactozidaza ajuta la digestia lactozei, impiedicand-o sa dea simptome precum balonare, flatulenta, crampe.

Plantalax are o actiune blanda asupra colonului si nu il irita, nu da dependenta si se administreaza cu usurinta. Este important sa urmati toti pasii indicati si anume sa adaugati pulberea intr-un pahar complet gol, uscat, apoi sa adaugati apa plata, intr-o cantitate pe care o puteti bea dintr-o data. Consumati rapid dupa amestecare, pentru ca fibrele sa nu apuce sa absoarba apa si sa se umfle. Pentru un efect de durata, administrarea trebuie facuta zilnic, timp de cel putin 2 saptamani.

Un efect benefic in lupta impotriva constipatiei, pe termen lung, il au si simbioticele, adica asocierea de probiotic si prebiotic, precum Enterolactis Duo. Acesta regleaza frecventa si consistenta scaunelor, datorita numarului mai de culturi vii (8 miliarde) si a cantitatii consistente de inulina (4 g) din fiecare doza (plic). Produsul este un supliment alimentar si nu contine gluten sau lactoza. Este sigur in sarcina si alaptare si se administreaza 2 plicuri pe zi, timp de minimum 2 saptamani.



Care sunt riscurile la care ne supunem daca nu tratam constipatia;

Complicatiile constipatiei cronice includ:

- Aparitia hemoroizilor. Efortul pentru a avea o miscare si evacuare intestinala poate provoca umflarea venelor din si in jurul anusului.

- Fisurile anale. Un scaun mare sau dur poate provoca mici leziuni in anus.

- Scaun care nu poate fi expulzat. Constipatia cronica poate provoca o acumulare de scaun intarit care se blocheaza in intestine.

- Intestin care iese din anus (prolaps rectal). Incordarea pentru a avea o miscare intestinala poate face ca o mica parte a rectului sa se intinda si sa iasa din anus.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Remedii naturiste pentru diaree si constipatie Constipatia la adulti Constipatia: mituri si adevaruri Constipatia Dieta in constipatie Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Constipatia: tratamente alternative Constipatia la copii intre 0 si 11 ani Constipatia si hemoroizii Adevarul despre constipatie Mituri si adevaruri despre constipatie