Cum sa-ti ingrijesti zona intima simplu, eficient si delicat

Actualizat: 08 Decembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Poate parea incredibil, dar specialistii insista ca majoritatea femeilor nu acorda o atentie speciala igienei intime, asa cum ar trebui, si nici nu trateaza aceasta zona delicata ca pe una diferita de restul corpului.

Insa, asa cum ai anticipat, zona aparatului reproducator feminin extern e una dintre cele mai sensibile si trebuie ingrijira cu un mix de simplitate, eficienta si delicatete.

Descopera in randurile de mai jos sfaturile care ne-au salvat la greu si pe care noi ne-am bazat intotdeauna! Sunt usor de pus in practica si de efect!

Fii dedicata zonei intime: 7 metode de a o mentine curata si sanatoasa

Zona intima „accesibila” ingrijirii noastre este formata din vagin, dar si din vulva, respectiv partile externe ale aparatului reproducator feminin: clitoris si labiile externe si interne. O regula pe care trebuie sa o respecti cu sfintenie este aceea ca vaginul nu se curata decat atunci cand suferi de o afectiune sau la recomandarea expresa a medicului, in timp ce vulva e musai sa fie spalata cel putin o data pe zi.

Iata care sunt celelalte sfaturi de care sa tii cont pentru ingrijirea simpla, eficienta si delicata a zonei intime!

Spala intotdeauna folosind un produs special.

Gelul de dus sau sapunul pe care il folosesti pentru corp are interzis in zona intima. Aici ai nevoie de un produs delicat, special creat pentru aceasta regiune atat de sensibila. Pentru igiena intima blanda, fara sapun, noi mizam intotdeauna pe gama MultiGyn de la Vavian Pharma, acolo unde gasim o multitudine de produse dedicate curatarii celei mai pretioase zone a corpului tau.

Iar produsul nostru favorit pentru igiena intima zilnica este Multi-Gyn FemiWash, o emulsie de curatare fara sapun si parfum, ce asigura aproximativ 120 de aplicatii. Spuma blanda si non-iritanta are la baza complexul brevetat 2QR, care impiedica alipirea bacteriilor daunatoare de mucoasa vaginala si pastreaza zona intima curata si in stare perfecta de functionare. Nu ai nevoie decat de o singura pompare pentru improspatarea si protectia acestei regiuni atat de delicate. Ingrijarea intima nu mai are acum niciun secret!

Evita folosirea buretilor sau a lufa in zona intima.

Degetele tale sunt perfecte pentru a asigura o curatare temeinica a zonei intime. Nu ai nevoie nici de bureti, nici de alte accesorii ce se pot dovedi prea agresive.

Dusurile interne, numai la nevoie.

Vaginul este un organ de-a dreptul miraculos, care are capacitatea de a se curata singur. Mai mult, acesta isi mentine tot pe cont propriu delicata stare de bine printr-un pH echilibrat, bazat pe un mediu acid ce previne infestarea vaginului cu bacterii „rele” si pe aportul adus de microorganismele „bune”. Prin intermediul secretiilor, vaginul se achita singur de misiunea de a se curata, iar tu nu trebuie sa intervii decat atunci cand ti-o recomanda un medic, altfel existand riscul de a predispune la vaginoze bacteriene sau candidoza.

Atunci cand te speli, fa-o din fata spre spate.

Asa cum este si cazul folosirii hartiei igienice, si spalarea regiunii intime trebuie sa respecte sensul din fata (vulva) spre spate (anus). Astfel preintampini raspandirea bacteriilor periculoase din anus spre regiunea intima mai delicata.

Igiena de la menstruatie, putin diferita.

Nu strica deloc ca atunci cand te afli la menstruatie sa te speli, daca e posibil, de doua ori pe zi in zona intima. De partea cealalta, tot nu e cazul sa apelezi la dusuri interne.
Igiena trebuie sa fie stricta insa atunci cand e vorba despre schimbarea absorbantelor. Ideal e sa o faci la 4-6 ore, pentru a preveni inmultirea microorganismelor periculoase ce adora spatiile calde si umede. Restrange acest interval la 2-4 ore daca porti tampon, pe care nu trebuie sa il folosesti niciodata peste noapte; in acest caz risti sindromul de soc toxic menstrual, care poate fi fatal.

Schimba zilnic lenjeria si opteaza numai pentru articole din bumbac.

Nu mai credem ca este necesar sa iti amintim sa schimbi zilnic lenjeria, dar ne achitam de datorie si o facem. De asemenea, da prioritate bumbacului, un material lejer care lasa pielea sa respire, permitand circulatia aerului. Desigur ca nu e interzisa nici lenjeria de dantela sau satin, dar rezerv-o numai pentru momentele speciale si nu o purta pentru mai mult de cateva ore.

Exclude parfumul din compozitia produselor pentru igiena intima.

Parfumul e deosebit de periculos in zona intima, putand provoca iritatii sau alergii. Nu ai nevoie sa maschezi mirosul zonei tale intime, atat timp cat o cureti in mod frecvent si nu te abati de la regulile de igiena de mai sus. Spray-urile parfumate pentru zona intima, lotiunile sau emulsiile ce contin note artificiale, dar si absorbantele sau hartia igienica parfumata nu au ce cauta in ritualul tau de igiena intima.

E simplu sa iti ingrijesti zona intima cu delicatete! Descopera si tu cat de delicata si eficienta este emulsia bioconcentrata Multi-Gyn FemiWash si bucura-te de o senzatie inegalabila de prospetime si de o curatenie fara egal in aceasta regiune gingasa.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Puterea sexului Top 10 mituri despre sexul protejat si sanatatea sexuala Fructele - surse excelente de antioxidanti Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi Spalarea corecta a dintilor si folosirea corecta a atei dentare Cele mai bune biberoane pentru bebelusi 8 deserturi care va ajuta sa pierdeti in greutate #Alegefrumusete cat ai spune „primavara!” – Editia a II-a Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie