Bauturile cu continut ridicat de zahar afecteaza sistemul reproducator al femeilor

Publicat: 28 Ianuarie 2015 | Actualizat: 29 Ianuarie 2015

Un studiu efectuat recent de cercetatorii Universitatii Harvard a depistat o asociere ingrijoratoare intre consumul de bauturi dulci si problemele legate de sistemul reproducator feminin.

Sucurile cu continut ridicat de zahar, baute frecvent, pot provoca menstruatia precoce si, implicit, pot creste riscul instalarii cancerului mamar si endometrial mai tarziu in viata.

Profesorii faimoasei universitati au analizat datele culese dintr-un esantion de aproximativ 5.500 de fete cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, care nu au avut prima menstruatie la inceputul studiului. In perioada 1996-1998, participantele au raspuns la un chestionar anual.

Dupa ce au luat in calcul factori precum varsta materna a menarhei, activitatea fizica, alimentatia si greutatea de la nastere, cercetatorii au descoperit ca fetele care au consumat frecvent bauturi dulci (sucuri carbogazoase, ceai indulcit etc.) au avut prima menstruatie cu 2,7 luni mai devreme decat fetele care nu au inclus in dieta aceste bauturi.

Initiatorii studiului trag un semnal de alarma important privind acest efect negativ al bauturilor cu continut ridicat de zahar, sfatuind parintii sa le excluda din alimentatia fetelor in crestere, in virtutea sanatatii lor reproductive.


Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Dereglarile hormonale: simptome si afectiuni