Un singur defect genetic poate determina afectiuni cardiace precoce

Publicat: 26 Aprilie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un grup de cercetatori din USA si Iran au identificat o mutatie genetica ce produce boala arteriala coronara cu debut precoce la membrii unei familii iraniene mari. Mutatia genetica provoaca boala cardiaca prin producerea unei tensiuni arteriale crescute, a unor niveluri sangvine crescute de LDL- colesterol si diabet, toti acestia fiind factori de risc pentru boala cardiaca. Boala arteriala coronara este principala cauza de deces in intreaga lume.
” Din pacate, majoritatea indivizilor din aceasta familie care au avut mutatia au decedat in jurul varstei de 50 de ani ca urmare a bolii coronare ce a condus la infarct miocardic si insuficienta cardiaca”, a afirmat conducatorul echipei de cercetare Richard Lifton, de la Institutul Medical Howard Hughes de la Yale University School of Medicine. ” Studiile noastre au identificat o singura mutatie care are un efect destul de mare asupra factorilor de risc metabolici pentru boala arteriala coronara”.
Defectul genetic este rar, motiv pentru care descoperirea in sine nu ofera o explicatie pentru cele mai comune forme de boala arteriala coronara, care sunt produse de o multime de factori, a declarat Lifton. Cu toate acestea, intelegerea naturii moleculare a acestui defect genetic unic, care se afla la baza formei familiale a unei boli atat de complexe, ofera indicii foarte importante.

Citeste si despre:

Defecte congenitale de cord Tetralogia Fallot Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Artrita reumatoida Paralizia cerebrala Sindromul Down - mongolismul Peritonite acute difuze Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici dm sprijina femeile din Romania Lupusul eritematos sistemic - boala autoimuna Semne de alarma in timpul sarcinii - cand este cazul sa te ingrijorezi si ce este normal Sindromul alcoolismului fetal Hernia inghinala Sindromul premenstrual Diabetul pe intelesul tuturor Boala von Willebrand