Primul prezervativ care distruge virusurile HIV, HPV si herpetic ar putea fi lansat in cateva luni

Actualizat: 22 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Primul prezervativ conceput pentru distrugerea virusurilor HIV, herpetic si HPV ar putea fi lansat pe piata in cateva luni, dupa ce a trecut toate testele clinice si a primit aprobare de comercializare.

Prezervativul revolutionar se numeste VivaGel si a fost conceput de compania australiana bio-tech Starpharma.

Testele clinice au aratat ca gelurile lubrifiante antivirale de pe aceste prezervative au reusit sa dezactiveze actiunea virusurilor herpetice, HIV si HPV in proportie de 99.9%, oferind astfel o protectie mult mai crescuta impotriva celor mai grave infectii cu transmitere sexuala - SIDA, herpes genital si chiar cancer de col uterin, aparut in urma infectiei cu HPV.

Gelul din prezervative responsabil pentru distrugerea virusurilor contine 0.5 la suta astodrimer sodium - o substanta antimicrobiana (dar non-antibiotica) cu rol esential impotriva infectiei cu HIV.

Prezervativul a trecut de toate testele clinice si a primit un certificat de conformitate de la organele avizate - Australian Therapeutic Goods Administration. Producatorii acestei metode contraceptive revolutionare spera sa inceapa productia in masa a produsului si sa il lanseze pe piata in cateva luni.


Citeste si despre:

HIV Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA Conservantii naturali Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Infectiile virale Cauze generale ale infertilitatii masculine Excelenta in medicina prin sistemul medical privat Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive Viata sexuala a cuplului - intre placere si frustrare Despre vara si prea multe calorii Sarcina: sunt insarcinata? Cum putem invinge celulita? Cum putem preveni disfonia si care sunt cauzele aparitiei? Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman