Primul prezervativ care distruge virusurile HIV, HPV si herpetic ar putea fi lansat in cateva luni

Actualizat: 22 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Primul prezervativ conceput pentru distrugerea virusurilor HIV, herpetic si HPV ar putea fi lansat pe piata in cateva luni, dupa ce a trecut toate testele clinice si a primit aprobare de comercializare.

Prezervativul revolutionar se numeste VivaGel si a fost conceput de compania australiana bio-tech Starpharma.

Testele clinice au aratat ca gelurile lubrifiante antivirale de pe aceste prezervative au reusit sa dezactiveze actiunea virusurilor herpetice, HIV si HPV in proportie de 99.9%, oferind astfel o protectie mult mai crescuta impotriva celor mai grave infectii cu transmitere sexuala - SIDA, herpes genital si chiar cancer de col uterin, aparut in urma infectiei cu HPV.

Gelul din prezervative responsabil pentru distrugerea virusurilor contine 0.5 la suta astodrimer sodium - o substanta antimicrobiana (dar non-antibiotica) cu rol esential impotriva infectiei cu HIV.

Prezervativul a trecut de toate testele clinice si a primit un certificat de conformitate de la organele avizate - Australian Therapeutic Goods Administration. Producatorii acestei metode contraceptive revolutionare spera sa inceapa productia in masa a produsului si sa il lanseze pe piata in cateva luni.


Citeste si despre:

Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stiti despre prezervativ Adevarul despre prezervative Boli cu transmitere sexuala Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA Despre spermicide Metode contraceptive - tot ce trebuie sa stii pentru a face cea mai sanatoasa alegere Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” Eficacitatea diferitelor metode contraceptive Sarcina si bolile cu transmitere sexuala HIV si SIDA: care este legatura? Sfaturi pentru persoanele cu HIV Transmiterea si controlul bolilor cu transmitere sexuala - preventie si educatie Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)